Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: Okres gwarancji - faktura vs paragon

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasper Zobacz posta
    Proponowałbym jednak nie wyciągać wniosków ( i porad) na podstawie "googlania w kilka sekund" bo znowu ja dostanę wytyk. Poczytaj dokładnie czy przepisy działu II KC odnoszą się tylko do obrotu miedzy firmami.
    Jak wcześniej zostało już napisane - pomimo łaskawie panującej demokracji nie wypowiadajmy się określając jako pewnik kwestie , na których nie znamy się lub co najwyżej je "wygooglamy".
    Nie napisałem, że odnoszą się tylko do obrotu między przedsiębiorcami...
    Wątkiem przewodnim jest sprzedaż "konsumencka" vs. sprzedaż między przedsiębiorcami i w takich kategoriach należy rozpatrytwać moją wypowiedź.
    Co do googlania to tylko zaproponowałem by wygooglać odpowiedni akt prawny, a nie jego interpretację.

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Jak już tak sobie polemizujemy.....
    "Nie napisałem, że odnoszą się tylko do obrotu między przedsiębiorcami..."
    Pogrubienie stwierdzenia " w sprawach między przedsiębiorcami" robi oczywiste wrażenie, że rękojmia dotyczy tylko tych podmiotów. To po primo,primo.
    Po duo primo właśnie samo "wygooglanie" aktu prawnego bez umiejętności interpretacji czy połączenia z innymi aktami prawnymi najczęściej powoduje błędne lub niejasne interpretacje.
    Zarówno w Twojej jak i innych kolegów wypowiedziach jest duża część prawdy, jednak czasem drobna nieścisłość może spowodować u kogoś jakieś kłopoty i stąd moja , drobna uwaga. Wesołych Świąt...:smile:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    może najprościej
    http://www.federacja-konsumentow.org.pl/
    infilinia 0800 007 007
    Popieram to rozwiązanie.
    Myślę, że tam wszystkiego można się dowiedzieć.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów