Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Okres gwarancji - faktura vs paragon

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Przeciez Ci to tlumaczymy od poczatku wątku .. Faktura nie oznacza ze prowdzisz dzialanosc!
    No właśnie - różnie mówią. Jak kupowałem zmywarkę stwierdzili 9poprosiłem nawet kierownika), że "jak faktura to firma" i nieważne jakie dane wpiszemy odbiorcy - czy jakąś nazwę firmy, czy osobę fizyczna, czy jest podamy NIP czy nie.
    Mnie interesuje proste kryterium - kiedy firma, a kiedy os. fizyczna

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chasm Zobacz posta
    No właśnie - różnie mówią. Jak kupowałem zmywarkę stwierdzili 9poprosiłem nawet kierownika), że "jak faktura to firma" i nieważne jakie dane wpiszemy odbiorcy - czy jakąś nazwę firmy, czy osobę fizyczna, czy jest podamy NIP czy nie.
    Mnie interesuje proste kryterium - kiedy firma, a kiedy os. fizyczna
    Powinienes byl zmienic sklep, bo kierownic to jakas niemota nieznająca prawa

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Powinienes byl zmienic sklep, bo kierownic to jakas niemota nieznająca prawa
    Wziąłem po prostu paragon (na wszelki wypadek) bo uważam, że na fakturze powinny być dane firmy by ten zakup był traktowany odmiennie, a nie tylko sam fakt wystawienia faktury.

Swoją drogą trochę nieswojo się czuję z powodu można powiedzieć gorących emocji w tej dyskusji....

Muszę przedzwonić na Żytnią - jakie jest ich stanowisko bo tutaj chyba nikt z serwisu nie odpowiedział?

Uprawnienia umieszczania postów