Obawiam się, że ta lampa z analogiem nie pójdzie, podobnie jak tańsze nissiny. Inna elektronika.
Obawiam się, że ta lampa z analogiem nie pójdzie, podobnie jak tańsze nissiny. Inna elektronika.
-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów![]()
![]()
Też się tego obawiam, tym bardziej, że nigdzie nie spotkałem się z informacją /instrukcja, internet/ że oprócz cyfraków obsługuje również analogi. Jest natomiast napisane że współpracuje z aparatami, z pomiarem e-ttl i e-ttl II. Nie rozumiem jednak dlaczego i po co można w jej ustawieniach zmienić format z Digital na 35 mm oraz zoom lampy na małoobrazkowy 35 mm.
No to akurat można uzasadnić współpracą lampy z aparatami z matrycą APS-C i FF.Nie rozumiem jednak dlaczego i po co można w jej ustawieniach zmienić format z Digital na 35 mm oraz zoom lampy na małoobrazkowy 35 mm.
Natomiast faktycznie nigdzie się nie zająknięto o możliwości współpracy PZ 42X z aparatami analogowymi - natomiast w przypadku starszej PZ 40X taka informacja była (lampa wg niej współpracowała). Jakoś tak w zeszłym roku wysłałem zapytanie w tej sprawie do polskiego dystrybutora - efekt łatwy do przewidzenia, zlali mnie grubym strumieniem.
Ostatnio edytowane przez FlatEric ; 02-04-2012 o 16:20
SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
Analogowy DeviantArt
Wypociny formalne
Wypociny techniczne