Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Tamron 70-200 2.8 - test Wrocław

Domyślnie Tamron 70-200 2.8 - test Wrocław

Witam. Nie wiem czy to dobry dział jeśli nie to proszę o przeniesienie. Szukam kogoś z Wrocławia kto posiada Tamrona 70-200 2.8 oczywiście pod Canona i mógłby go udostępnić do małych testów. Chcę kupić takie szkło ale chciałbym je porównać do Canona 70-200/4. Jeśli ktoś byłby tak miły i mógł mi pomóc udostępniając szkło to proszę o kontakt. pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

To szkło powinni mieć w No1 w Arkadach lub na Odrzańskiej więc powinni pokazać do sprawdzenia.

Domyślnie

No tak ale raczej nie pozwolą mi z nim wyjść w plener bądź na jakiś wypad a z kimś kto posiada taki sprzęt można się umówić gdziekolwiek, potestować i na spokojnie pogadać o jego wadach i zaletach. Zależy mi bardziej właśnie na własnych odczuciach i opinii użytkownika niż na tym co powie mi sprzedawca, który jak wiadomo powie wszystko by tylko mógł zarobić (żeby nie było że biorę wszystkich jedną miarą to z góry jednak przepraszam sprzedawców, którzy tak nie robią)

Bywalec Awatar tojacc
    Miasto
    Festung Breslau

Domyślnie

Przy obecnych cenach canonwskiego 70-200 2,8 jest jeszcze sens pchać się w tamrona?
    Chłopaki na odrzańskiej jak dobrze z nimi pogadasz i zostawisz jakiś zastaw bez problemu pozwolą ci wyjść na spacerek po rynku... na bank też mają płatną wypożyczalnię sigm więc za jakieś drobne można sobie jeszcze sigmę obczaić...
    6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tojacc Zobacz posta
    Przy obecnych cenach canonwskiego 70-200 2,8 jest jeszcze sens pchać się w tamrona?...
    Jeśli ktoś nie potrzebuje Ultraszybkiego napędu AF, to jak najbardziej...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Ja oczywiście chciałbym canona 2.8 ale jak by na to nie patrzeć to szkło jest prawie 2x droższe od tamrona więc zastanawiam się nad tańszym rozwiązaniem.

Coś już napisał Awatar Mylkes
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

też poszukuje tego sprzęciku, ale Canon to Canon ! bez IS f2.8 uzywke za 3000 tys kupisz to drogo ? za taki słoik...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przy tych cenach canon jest bezkonkurencyjny, popatrz na cenę odsprzedaży tego tamrona, a będziesz wiedział ile jest wart. Uzywałem sporo 70-200/2.8IS i uważam że jest jest warty każdej wydanej na niego złotówki.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Przy tych cenach canon jest bezkonkurencyjny, popatrz na cenę odsprzedaży tego tamrona, a będziesz wiedział ile jest wart...
    Po pierwsze - używki tego Tamrona też trzymają się w cenie.
    Po drugie - wielu uważa, że Tamron "miażdży" starą eLkę bez IS pod względem ostrości.

AF...??? Hmmm... nie jest tak źle, jak to niektórzy sugerują.

Oczywiście jest to dla każdego baaaardzo indywidualne i subiektywne odczucie,
    więc IMHO trzeba się przekonać na własnej skórze o tym,
    jaka jest kultura pracy i czy mi to wystarcza.

I jeszcze jedno - należy pamiętać, że ten Tamron podpięty pod puszkę nie wspierającą szkieł f/2,8
    może znacznie gorzej się sprawować niż z puszką która taką opcję posiada.

Stąd też mogą wynikać rozczarowania i negatywne opinie

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 05-04-2012 o 13:04
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

witam,
    używam tego tamrona od początku tego roku, jak dla mnie jest wystarczający, a zakres moich zdjęć to od portretów, krajobrazów na sporcie kończąc. we wszystkich dziedzinach daje rade, i w sporcie też! narzekania na AF? moim zdaniem czepialstwo i przesada, spokojnie piłkę nożną fociłem podpiętym pod 40d i średnio mi wyszło 5 -10 zdjęć nie trafionych na około 500! choć przyznam, że pod 40d mam lekkiego front focusa, tragedii nie ma bo tam gdzie celuję z ostrością to jeszcze się łapię przed głębią (problem tylko na 2,8) po przymknięciu zeero problemów. na staruszku 5d trafia w cel bez problemowo. Z moich odczuć co mi troche przeszkadza w nim to zmiana ogniskowej, która jest odwrotna niż u canona takie małe przyzwyczajenie a tak to szkło godne polecenia, jeżeli ktoś świadomie kupuję obiektywy znając ich parametry to nie rozumie potem ich wielkich żalów i rozczarowań, ktoś kto zna i rozumie fotografię bierze taki obiektyw podpina pod body i cieszy się ze zdjęć, a nie z tego że ma biały obiektyw z czerwonym paskiem i z napisem IS,
    pozdrawiam
    PS jakby co to pytaj o szkło
    5d, 40d, C 24-105 f4 L IS USM, Tamron 70-200 f2/8, Samyang 8mm f3/5, C 17-85 f4-5/6 IS USM, C 50mm F1/8, Pentacon 135 f2/8, Sigma 70-300 APO, Canon 430EX,

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów