Cytat Zamieszczone przez Kubaman
hmm, to mnie trochę zabiłeś musze sam sprawdzić. Rozumiem, że FEC w body miałby priorytet nad ustawieniem na "0" w lampie zewnętrznej ... trudno mi w to uwierzyć, byłoby to odstępstwo od przyjętej zasady, moło logiczne.
Napisalem to po sprawdzeniu. Po przeczytaniu twojego posta strzelilem, tak jak napisalem, 6 klatek. Najpierw FEC w body na +2 i wbudowana, potem to samo; potem podpialem lampe i 3 zdjecia z FEC na +2, 0 -2 (body) a w lampie na 0 - byla widoczna roznica w naswietlaniu wyraznie (po histogramie itp) wiec FEC w body dzialal, ostatni strzal przy FEC w body na -2 ale w lampie na +2 - histogram szedl w prawo i przeswietlenie bylo wiec lampa miala priorytet.
Wszystkie strzaly w identyczny kadr byly.

Zawsze wole tak robic - najpierw sprawdzic (o ile mam mozliwosc, a akurat torba obok biurka stoi 8) ) dopiero potem pisac.

Zauwaz jedna wazna rzecz - gdy masz w lampie korekte na 0 to znika zupelnie znaczek, wiec ta opcja jest wylaczona, wtedy nie ma sprzecznosci z logika - lampa dziala jak jej kaze aparat. Dopiero gdy ikonka sie pojawia to nad ta konkretna korekta przejmuje kontrole lampa.
Szkoda ze tak nie jest w przypadku blysku na druga lamelke ze ustawienie w body wlacza to i w lampie... a tak jest tylko albo high-speed sync albo druga lamelka a czasem chcialbym dwa na raz.