Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: 500n --->>> 50e

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    w sumie moglibyśmy się zamienić: ja ci dam 50E z gripem i 540EZ, a ty mi dasz 580EX - i tak teraz nie wykorzystasz jej wszystkich zalet
    heehhe, wiesz ten model kupiłem specjalnie na wyrost bo nie chcę zmieniać sprzętu co rok czy 2. ta opcja jest niemozliwa

dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi. mam nadzieję że przesz moją nieuwagę i dobry marketing nie kupie jakiegoś używanego rzęcha, trzymajcie kciuki.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominpok
    Poprzednio miałem c50E
    i bez problemu chodził z przejściówką
    teraz ten zestaw ma znajomy a ja jakoś nie słyszałem o przypadkach zawieszania się takiego kompletu
    no to już słyszałeś.
    ale miejmy nadzieję, że kol. enter trafi na dobrą przejściówkę i także nie będzie miał problemów :grin:

Cytat Zamieszczone przez enter
    heehhe, wiesz ten model kupiłem specjalnie na wyrost bo nie chcę zmieniać sprzętu co rok czy 2. ta opcja jest niemozliwa
    też tak myślałem, gdy kupowałem 540EZ
    luzik, z tą zamianą to był joke, trzymam kciuki za twój zakup i za to, żeby wszystko było okay!

a wiesz, że były wersje 50E black? 8)
    pozdro.,
    m.

gabaro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez temol
    Witam

Mam 50E - nie ma zadnych problemow po podlaczeniu przejsciowki m42.
    Znajomy tez nie zglaszal zadnych nieprawidlowosci przy podobnym zestawie.

T.
    Potwierdzam ! Również nigdy nie miałem problemu ze szkłami M42 i 50E.
    Bardzo fajny aparacik. Jak mi sie kiedyś spierniczy (odpukać) to kupię sobie takiego samego

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    no to już słyszałeś.
    ale miejmy nadzieję, że kol. enter trafi na dobrą przejściówkę i także nie będzie miał problemów :grin:
    ...też tak myślałem, gdy kupowałem 540EZ
    luzik, z tą zamianą to był joke, trzymam kciuki za twój zakup i za to, żeby wszystko było okay!
    a wiesz, że były wersje 50E black? 8)
    przejściówkę mam jak dobrze pamietam to już jest ta wersja poprawna przy jednej wypustce jest śrubka, i ma już poprawną grubość u mnie jest ok ze wszystkim tzn żadnych errorów.

widzalem też wersje black canonow 300 i 3000 machnete czarnym matowym sprayem dla mnie nic nowego niektórzy wolą wyglądać jak profi bez naklejania czarnej taśmy na napisy.

kiedyś sie też spotkalem z naklejonym czerwonym paskiem na 80-200 - prawie L

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter
    widzalem też wersje black canonow 300 i 3000 machnete czarnym matowym sprayem dla mnie nic nowego niektórzy wolą wyglądać jak profi bez naklejania czarnej taśmy na napisy.
    ale czarny 50E to oficjalny 'wypust' Canona ;-)

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

jeszcze jedno.

wstępnie się już umówiłem na oglądanie sprzętu wiem że wszystkie szczegóły o które się pytałem dziają czyli klapka pokrętla, lustro, matówka, migawka, lampa.
    czyli stan mechaniczny i wizualny ok.
    przeglądałem wątek o przebiegu w analogu:
    http://canon-board.info/showthread.php?p=128515
    i nie znalazłem konkretów. Tak więc stawiam kolejne pytanie

Czy jest możliwe jest sprawdzić tzw. zmeczenie materiału, czy aparat wyklikał 1000 rolek czy 10?

nie chciałbym z nim tydzień po kupnie lecieć do serwisu bo coś przestało funkcjonowac bo było max zużyte.

pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zwróc uwagę na płytke dociskową (dociskającą film), jej stan, filmy przesuwając się po pewnym czasie zostawiją zauwazalne ślady (podłuzne rysy). Wytarcia tam gdzie najczęściej operuje sie palcami, wytarcia nadruków. Czy matówka jest czysta (popatrz przez wizjer bez obiektywu).

Co do współpracy z 50e z M42 to nie słyszałem żeby ktos miał jakies problemy, ja z powodzeniem używam do mojego 50e przejsciówki EOS/Nikon czyli podpinam manualne z bagnetem Nikona do puszki Canona bez zadnych problemów.

pozdrawiam

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

To tak:

Jestem swierzo po zakupie body 50e QD 4oo zeta mnie kosztował więc cena do przyjęcia.
    Body jedyne ryski które posiada to przy napisie Canon i przy stopce lampy wytarta jest czarna farba.
    Wszystko chodzi jak w zegarku żadnych pyłków wytarć
    Lustro, matówka, migawka - czyste; tylna ścianaka jak nowa
    żadnych luzów wszystko działa jak powinno
    EOS/m42 działa poprawnie; Eye Control dziala poprawnie

różnice na gorąco
    metalowy bagnet, podświetlenie punktów ustawiania ostrości, masa funkcji, ustawienie pomiaru światła i AF. Chwilowo mnie przerasta ale to minie.
    Cała mechanika jest dużo szybsza.
    Lustro chodzi glośno - będzie bolalo w lesie przy sarnach
    niedługo zacznę szukać gripa [bez gripa trzyma się bardzo komfortowo]

niedługo jakieś pytania się pojawią bo jak na razie znalazłem błędy w instrukcji ale to nic czas zalożyć kliszę i popstrykać - sprawdzić czy trzyma czasy i poprawnie dziala lampa.

Wszystkim serdecznie dziękuję za porady i pomoc.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaan
    Co do współpracy z 50e z M42 to nie słyszałem żeby ktos miał jakies problemy
    tutaj oficjalny link dla wszystkich niedowiarków, u których 50E działa dobrze z M42, który potwierdza moje spostrzeżenia - 50E (i kilka innych: EOS 100, EOS 50E, EOS A2, EOS 3, EOS 5, EOS 1N, EOS 1V, EOS 1DS MK II) reaguje na M42 jednak ciut inaczej: ;-)
    http://project1.online-mex.de/Chip/pin.php?lang=en

przy okazji jest tam fajny chip uaktywniający potwierdzanie ostrości dla M42
    pozdro.,
    m.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

mxw wiesza ci sie albo wyłacza bo np u mnie w jednym ze szkieł wystawała tylna soczewka o którą zawadzało lustro i sam sie martwiłem

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów