Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Problem z A60

ksynia2002
    Guest

Domyślnie Problem z A60

Witam
    Mam takie pytanie bo niemoge tego znaleźć ile A60-ką można zrobić zdjęć maxymalnie tzn chodzi mi o to ile zdjęć wytrzyma optyka aparatu zanim zacznie szwankować?? Znalazłem to kiedyś na necie tylko teraz niewiem czy to było 10.000 czy 100.000 ?
    Pytam dlatego bo mam problem z moim aparatem, który przy słabych akumlatorkach zaczynał mieć jakieś kreski na wyświetlaczu a po pewnym czasie zaczynał śnieżyć jak stary telewizor. Zmiana akumlatorków na naładowane i znowu było spoko a teraz już praktycznie cały czas tak jest
    Aparat kupiony w styczniu tego roku ilość zrobionych zdjęć 16.000
    Baterie w tym samym czasie kupione DURACELL 1800mAh,i drugi komplet Energiser(niewiem jak to sie pisze) 2100mAh
    Karta CF SCan Disk 128

Co radzicie zrobić jak myślicie co na to serwis i gdzie go wysłać??

A oto link do zdjęcia wykonanego w sobote tym właśnie aparatem - http://www.narciarskanet.one.pl/~krz...nosci/259_5911

Początki nałogu Awatar satriani

Domyślnie

Może się mylę ale chyba na to wiekszy wpływ ma elektronika niż optyka.
    Czasami zdarzaja się tzw. zimne luty w elektronicznych układach i ścieżkach drukowanych , trudno tak powiedzieć na odległość.
    Moim zdaniem jednak szumy są spowodowane jakimś błędnym działaniem elektroniki.
    Najlepiej udaj sie do serwisu, lub przedzwoń czy spotkali sie z takim zjawiskiem już wcześniej i czy usuną ci tą przykrą usterkę.

Ptok
    Guest

Domyślnie Re: Problem z A60

Cytat Zamieszczone przez ksynia2002
    (...)
    Pytam dlatego bo mam problem z moim aparatem, który przy słabych akumlatorkach zaczynał mieć jakieś kreski na wyświetlaczu a po pewnym czasie zaczynał śnieżyć jak stary telewizor. Zmiana akumlatorków na naładowane i znowu było spoko a teraz już praktycznie cały czas tak jest
    (...)

Witam Was, to mój pierwszy post...

Jak trwoga, to... :wink: Ale dziś mi się to też przytrafiło...
    Snieżył wyświetlacz...Nie miało to wpływu na jakość fotek, ale na film tak...
    Problem ustał po wyjęciu i ponownym włożeniu akumulatorków (Energizer NiMh 2300mAh- pierwszy raz naładowane prądem 250mA przez 15 godzin)
    Zacząć już się bać??

Domyślnie

Czasami ma na to wpływ silne pole magnetyczne np. tył monitora?

Ptok
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez satriani
    Czasami ma na to wpływ silne pole magnetyczne np. tył monitora?
    Myślałem o tym, bo zdjęcie robione było w pokoiku oświetlonym halogenami... Ale trafa tam nie było...
    Mniejsza... Póki co, problem się nie pojawił...

Pozdrawiam!

Domyślnie

trafo z halogenów zamontowany w odległości kilkudziesięciu cm nie powinien mieć wpływu na aparacik,, moze ta chilowa niezdolność aparatu yła spowodowana przypadkowym zbyt mocnym przyciśnieciem wyświetlacza

Coś już napisał Awatar Kostek
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Zauważyłem u siebie na jednym zdjęciu ciekawy efekt. W części środkowej obraz wygląda tak, jakby była na nim mora po skanowaniu. A zdjątko jest ściągnięte prosto z A75. Zakłóceń elektromagnetycznych przy robieniu raczej nie było, fotka została wykonana na szczycie Śnieżki. Nie mam pojęcia czym ten efekt mógł zostać spowodowany.
    Pozdrawiam
    Kostek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kostek
    Zauważyłem u siebie na jednym zdjęciu ciekawy efekt. W części środkowej obraz wygląda tak, jakby była na nim mora po skanowaniu. A zdjątko jest ściągnięte prosto z A75. Zakłóceń elektromagnetycznych przy robieniu raczej nie było, fotka została wykonana na szczycie Śnieżki. Nie mam pojęcia czym ten efekt mógł zostać spowodowany.
    A zdjecie ogladales w pelnym wymiarze czy pomniejszone do ilustam % przez przegladarke?

Coś już napisał Awatar Kostek
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Zdjęcie było oglądane w rozmiarze 100% na monitorze. Największą ciekawostką dla mnie jest to, że zakłócenia występują tylko w środkowej części zdjęcia. Po bokach wszystko jest prawidłowo.
    Pozdrawiam
    Kostek

Domyślnie

być może zbyt długo wystawiałeś na mocne słońce aparat, miałem podobny efekt na wyświetlaczu po kilkunastu fotkach pod bardzo ostre słońce.
    Efektem tego była chwilowa bladofiletowa poświata w środkowej części wyświetlacza.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów