Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 176

Wątek: pytanio o testy sigmy 70-300 4-5,6 apo i canona 100-300 usm

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zaznaczam ze słup elektryczny który robiłem jest oddalony o jakieś .. kilkaset ładnych metów, to wielkie słupisko dla tego zajmuje tyle kadru.
    mysle że 300 -400 odległości. Z bliższymi obiektami radzi sobie chyba lepiej.
    20D, 6D

Domyślnie

No właśnie ta aberracja na drugim troche mnie przeraża, już byłem zdecydowany a tu .... i pojawia się pytanie, czy może jednak lepiej Canon 70-210/3.5-4.5 USM, czy odpuścić sobie na pół roku i 70-200/4 L. Pół biedy jakby aberrował tylko przy tej ogniskowej i na pełnej dziurze, może ktoś da więcej sampli przy 300mm i bardziej przymkniętej przysłonie, najlepiej gałęzie, bo one najlepiej obnażają przypadłość do AC.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Ojej! Coz za piekna aberracja
    Co zdziwiony?:wink:
    Ale rzeczywiście: wyraźnie widoczna abberacja z tego obiektywu to fakt.
    Jednak gdy go kupowałem to wiedziałem o większości jego ułomności, więc jest mi łatwiej z tym żyć. Gorzej by było jakbym o tym nie wiedział i nie widział sampli
    Zresztą:
    1. Po przymknięciu robi się bardzo przyzwoicie,
    2. Przy formatach max. 15x20 a nawet 20X30 (bo takie maksymalnie na ogól robię) jakość dla mnie zupełnie wystarczy,
    a obiektyw kupowałem do focenia przede wszytkim windsurfingu, a że teraz z takich zdjęć nici to czasem antenkę lub ptaszka pstryknę :wink:
    Cytat Zamieszczone przez '[DoMiNiQuE
    Lepiej nie zniechecaj takimi fotkami potencjalnuch nowych uzytkownikow tego szkla
    Ej tam, lepiej wiedzieć co się kupuje niż być rozczarowanym, bo ktoś czegoś nie dopowiedział.
    Wszystko ma swoje wady i zalety. Powtarzać nie będę bo to powoli staje się nudne, powiem tylko, że wszystko co do tej pory zostało napisane o tych dwóch obiektywach przy porównaniach to prawda. Dlatego każdy niech kupuje w zależości od potrzeb/przeznaczenia szkiełka. No i zasobności kieszeni.:rolleyes:

EDIT PS:
    Cytat Zamieszczone przez mistasz
    Ptaszek to porażka.
    Natomiast z checią zobaczę podobne jak zdjęcie 1-sze, podobne swiatło, JPG-a z pełnym exifem, obiektu oddalonego ok. 200 m
    Ten słup w takim promieniu to mi z każdej strony będzie coś zasłaniało, ale poszukam czegoś, tylko nie mam pojęcia kiedy
    Co do gałązek to postaram się*jutro zrobić kilka z większym przymknięciem.
    Ostatnio edytowane przez Flowenol ; 20-02-2006 o 20:28
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Początki nałogu

Domyślnie Życie pisze własne scenariusze

Tak. Więc kiedy juz podjęłam decyzję i wysłałam ostateczne zamówienie na Canona 100-300USM, ....to okazuje się, że tego obiektywu nie ma w magazynie Canon Polska....:-x Co więcej realnie to z miesiąc albo i dłużej trzeba poczekać - ile dokładnie? handlowcy Canona zgodnie milczą

Cóż nie będę mieć na razie tele, po prostu zmienię kolejność zaplanowanych zakupów.

Idę czytać do innego działu forum
    TOKIN(ka)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Tak. Więc kiedy juz podjęłam decyzję i wysłałam ostateczne zamówienie na Canona 100-300USM, ....to okazuje się, że tego obiektywu nie ma w magazynie Canon Polska....:-x Co więcej realnie to z miesiąc albo i dłużej trzeba poczekać - ile dokładnie? handlowcy Canona zgodnie milczą

Cóż nie będę mieć na razie tele, po prostu zmienię kolejność zaplanowanych zakupów.

Idę czytać do innego działu forum
    TOKIN(ka)
    Obecnie na allegro jest 8 sztuk
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 21-02-2006 o 10:13

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Obecie nie allegro jest 8 sztuk
    i żadna z Canon Polska.... co więcej chyba wszystkie oferty to Fotomedia a ja u nich nie kupuję.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    i żadna z Canon Polska.... co więcej chyba wszystkie oferty to Fotomedia a ja u nich nie kupuję.
    Daj sobie luzu z Canon Polska.
    Kup sobie np ten obiektyw, zaoszczedzisz pare groszy, a roznicy nie zauwazysz. Przy tej cenie szkiel nie ma sensu szalec z gwarancja. Czesto slyszysz aby komus sie szklo zapsulo?

Początki nałogu

Domyślnie

Fakt może często nie słyszę /czytam o zepsutym obiektywie - tyle tylko że mam osobiste doświadczenie a tej kwestii. Raz jeden kupiłam używany aparat wraz z obiektywem i to własnie obiektyw szlag trafił po paru dniach - zaczął zgrzytać, piszczeć aż w końcu po pewnym czasie w ogóle przestał ostrzyć. Wiem - może to był wyjątek potwierdzający regułę ale jednak uraz został

A do tego że na zdjęciach w allegro prawie wszystko wygląda jak nówka to juz zdążyłam się przyzwyczaić. Oczywiście nie posądzam wskazanego przez Ciebie sprzedawcy o żadną konkretną manipulację ale tylko tak ogólnie.

Coś już napisał

Domyślnie

Ja swojego kupiłem pod koniec stycznia na allegro i jestem zadowolony, drugi mój obiektyw 28-135 IS USM też był kupowany podobnie, jak dotąd wszystko OK.

PS. Mam zrobione dwa kolejne zdjęcia przy 300mm@f8 i f11 na ok.120m, ale dzisiaj chyba ktoś rozrabia na moim serwerze więc fotki będą później.
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Domyślnie

Widac ze jest duzy popyt na Canon 100-300, bo jak obserwuje ceny to poszly o jakies 150-200zl w gore Jakis czas temu na allergo mozna bylo dostac ten obiektyw juz od ok 700zl.
    Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
    Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
    Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
    -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów