nie wyglada to dobrze... mialem canona 100-300 f/4.5-5.6 USM i on tez nie byl ostry na pelnej dziurze przy koncu, ale chyba nie bylo az tak zle:/
Czy czasem nie jest cos nie tak z tym obiektywem?
nie wyglada to dobrze... mialem canona 100-300 f/4.5-5.6 USM i on tez nie byl ostry na pelnej dziurze przy koncu, ale chyba nie bylo az tak zle:/
Czy czasem nie jest cos nie tak z tym obiektywem?
eos 10D, zenit TTL
kilka obiektywów, statyw, wężyk home made...
Tez mi sie tak wydaje. Jak tylko mi sie aku podladuja to strzele jakas fote przy 300/5.6 tak dla porownania - pogoda podobnaZamieszczone przez kociu
![]()
Takrze nie ma wątpliwosci co do tego konkretnego egzemplarza, chyba pozostaje reklamowac...
Bez porównania z canonen 100-300 ktorego mialem (bycmoze jakas wadliwa sztuka, bo mydlil strasznie), moze ktos dla przykladu pokazalby zdjecie z canona 100-300 f/4.5-5.6 USM na pelnej dzurze i 300mm w podobnych warunkach.
eos 10D, zenit TTL
wygląda o niebo lepiej... dzięki
W weekend przetestuję jescze raz na iso 100, może to 800 tak rozwala mi ostrość
Jak by co gwarancję mam fototit -sklepowa a nie sigmy wiec moze być ciezko wyegzekwować swoje...
20D, 6D
Sczerze wątpie aby iso bylo powodem takiej nieostrosci...
eos 10D, zenit TTL
a moze by tak zechcialo sie przeczytac watek dokladniej? bo w #16 masz to, o co prosisz...zreszta: jest tego zdecydowanie wiecej - uzyj ,,szukaj''Zamieszczone przez kociu
![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Wg mnie to zdjecie anten jest bardzo dobre....Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Pozdrawiam
Lutek
EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150
Czytalem caly watek i widzialem zdjecie ktore mi pokazujesz, chodzilo mi bardziej o "podobne" zdjecie z bardzo duzym kontrastem miedzy tlem a fotografowanym obiektem (bardzo jasne tlo, ciemny fotografowany obiekt - poprostu podebny slup czy tez antena).Zamieszczone przez gawryl
![]()
Niemniej dzieki za odp.
Pozdrawiam
eos 10D, zenit TTL
ponownie zrobiłem testy swojej sigmy , niestety o takiej ostrości jak u Dominika mogę tylko pomarzyć. Obiecali mi wymienić ta sigmę. W poniedziałek do nich jadę.
Pozdrawiam
20D, 6D