No to teraz zgłupiałem, bo chciałem Canona bo chwalą a teraz to już sam nie wiem.
No to teraz zgłupiałem, bo chciałem Canona bo chwalą a teraz to już sam nie wiem.
@Lutek: miales jakis walniety egzemplarz, bo nie wierze w to co piszesz....
nie umiem porownac swego 100-300 USM do sigmy, bo sigmy nie mialem - ale zdecydowanie twierdze, ze jakosc canona jest bardzo ok. zarowno na poczatku zakresu ogniskowej (100mm) jak i na koncu (300mm). bardzo polecam.
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Wczoraj macałem tą sigme w sklepie, zatanawia mniej jedno, czy są one produkowane jako gładkie i chropowate? Raz widze w necie sigme z gładkiego plastiku, innym razem z chropowatego imitującego metal a wszysto sa to wersje apo...
20D, 6D
Wersja chropowata jest nowsza. Jest to apo macro DG o ile pamiętam.
Muszę się dokładnie wywiedziec, sa DG chropowate i nie chropowate.
Ten macany wczoraj był chropowaty , miał czerwony pasek i złoty napisik apo... a sa też wersje apo DG z gladkim plastikiem czerwoną obwódką i bez złotego napisu apo... za duzo tych wersji cos ...
20D, 6D
Jestes pewiem? Pierwsze slysze o jakis 'gladkich' APO MS II, masz jakies fotki?Zamieszczone przez TomekD
Nie trzeba wiele fot zeby porownac dwa szkla. Wystarczy dwie strzelic i juz widac roznice.
Tez twierdze ze Sigma jest zauwazalnie sporo lepsza (jak za ta kase) od 100-300 USM.
Zreszta polecam pogrzebac na pbase i poszukac aberacji z sigmy takich jakie mozna trafic na 100-300... Ostrosc tych ostrych dobrych fot tez chyba wypada u sigmy lepiej...
...
Z tym moze byc problem, poniewaz CA w Sigmie praktycznie nie uswiadczysz :-)Zamieszczone przez KuchateK
Ostrosc tez jest moim zdaniem lepsza od 100-300 (porownywalna o ile nie taka sama jak w 70-200 f4 ktore mialem), wiec chyba nie tak zle... Jak sigma sie szarpnie na HSM'a to bedzie to chyba hit.Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
...