Pokaż wyniki od 121 do 130 z 176

Wątek: pytanio o testy sigmy 70-300 4-5,6 apo i canona 100-300 usm

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Ojej! Coz za piekna aberracja
    Co zdziwiony?:wink:
    Ale rzeczywiście: wyraźnie widoczna abberacja z tego obiektywu to fakt.
    Jednak gdy go kupowałem to wiedziałem o większości jego ułomności, więc jest mi łatwiej z tym żyć. Gorzej by było jakbym o tym nie wiedział i nie widział sampli
    Zresztą:
    1. Po przymknięciu robi się bardzo przyzwoicie,
    2. Przy formatach max. 15x20 a nawet 20X30 (bo takie maksymalnie na ogól robię) jakość dla mnie zupełnie wystarczy,
    a obiektyw kupowałem do focenia przede wszytkim windsurfingu, a że teraz z takich zdjęć nici to czasem antenkę lub ptaszka pstryknę :wink:
    Cytat Zamieszczone przez '[DoMiNiQuE
    Lepiej nie zniechecaj takimi fotkami potencjalnuch nowych uzytkownikow tego szkla
    Ej tam, lepiej wiedzieć co się kupuje niż być rozczarowanym, bo ktoś czegoś nie dopowiedział.
    Wszystko ma swoje wady i zalety. Powtarzać nie będę bo to powoli staje się nudne, powiem tylko, że wszystko co do tej pory zostało napisane o tych dwóch obiektywach przy porównaniach to prawda. Dlatego każdy niech kupuje w zależości od potrzeb/przeznaczenia szkiełka. No i zasobności kieszeni.:rolleyes:

EDIT PS:
    Cytat Zamieszczone przez mistasz
    Ptaszek to porażka.
    Natomiast z checią zobaczę podobne jak zdjęcie 1-sze, podobne swiatło, JPG-a z pełnym exifem, obiektu oddalonego ok. 200 m
    Ten słup w takim promieniu to mi z każdej strony będzie coś zasłaniało, ale poszukam czegoś, tylko nie mam pojęcia kiedy
    Co do gałązek to postaram się*jutro zrobić kilka z większym przymknięciem.
    Ostatnio edytowane przez Flowenol ; 20-02-2006 o 20:28
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Uprawnienia umieszczania postów