Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 68

Wątek: Ostrzeżenie przed sklepem fotolab-aparaty.pl PIOTR MASZYCKI FOTOLAB

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie Ostrzeżenie przed sklepem fotolab-aparaty.pl PIOTR MASZYCKI FOTOLAB

Pozwalam sobie założyć nowy wątek zanim ktoś da się nabrać. Sprawa jest pewna i sprawdzona, wszyscy znacie zapewne lider24 i to ile osó oszukał. To czytajcie:

http://www.fotolab-aparaty.pl/

wąska oferta, jak w liderze, niesamowicie podobna. Wchodzę na dane firmy, tam ubogo ale widzę miasto Czerwieńsk. I zapala mi się lampka. Wchodzą na 8 stronę wątku lider24 i czytam:

"podobnie rodzina właściciela prowadzi sklep: http://fotopermium.pl/
    Bracia Maszyccy są od lat znani w branży – dane właścicieli są jawne i dostępna na ich stronach – jako osoby działające w szarej strefie."

sprawdzam dane fotopremium -> Czerwieńsk! Maszycki!
    http://www.misterwhat.pl/company/469...i-k-czerwiensk

Rzut oka na mapę google, mała wioseczka blisko granicy z Niemcami. Po nitce do kłębka! Są chętni na zakupy? Jak myślicie kiedy im się znudzi oszukiwanie ludzi?

Dalej badam po nipie:

Numer identyfikacyjny REGON 081027600
    Numer NIP 9730747667
    Nazwa PIOTR MASZYCKI FOTOLAB
    Nazwisko MASZYCKI
    Imię / imiona PIOTR ŁUKASZ
    Adres siedziby:
    Województwo LUBUSKIE
    Powiat ZIELONOGÓRSKI
    Gmina/Dzielnica lub Delegatura CZERWIEŃSK - MIASTO
    Ulica, miejscowość UL. WODNA 1 lok.1 , CZERWIEŃSK
    Poczta 66-016 CZERWIEŃSK

Data powstania podmiotu * 2012-03-14
    Data rozpoczęcia działalności ** 2012-03-14
    Data wpisu do REGON 2012-03-16

Ludzie kochani, spalili nie jeden biznes i natychmiast tworzą kolejny, tym razem braciszek!

Tutaj można sprawdzić dane
    http://www.stat.gov.pl/regon/

Ostrzegam, nie dajcie się nabrać! Przedstawiłem tu suche fakty. Prośba do administratorów o nieprzesuwanie tego wątku z dyskusją do lider24, myślę, że sprawa jest na tyle gorąca, że możemy uchronić sporo osób przed wpłaceniem pieniędzy i niepotrzebnymi nerwami.
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Smile

Królu złoty, ja właśnie próbowałem ich "rokminić" ... z nieba mi spadłeś

Domyślnie

Wiedzą, że mimo "złej reklamy" w sieci ten numer działa, więc zmienili tylko szyld.
    Już współczuję ludziom, którzy "kupią" w tym sklepie 5D Marka Trzeciego. W końcu to nieustająca oferta dnia :-(
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie

Szanowny skąpiec wywalił ich właśnie z hukiem z listy z tego co mi donoszą zainteresowane źródła.
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotocoto Zobacz posta
    Szanowny skąpiec wywalił ich właśnie z hukiem z listy z tego co mi donoszą zainteresowane źródła.
    I bardzo dobrze, trzeba tępić takie cwaniactwo wszystkimi dostępnymi środkami, oczywiście zgodnymi z prawem.

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Na czym polega ich wałek ? Wystawiają lewą fakturę?!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Szukać się nie chce? Faktury nie wystawiają wcale, a i sprzętu co do zasady nie wysyłają.

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Dzięki.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    Na czym polega ich wałek ? Wystawiają lewą fakturę?!
    Heh, zerknij sobie na to:

http://www.canon-board.info/showthre...=56126&page=30

Tam od pierwszej strony masz na czym polega ich wałek

Jestem jednym z oszukanych przez Lider24 i pawła i karolinę maczyckich. 2 lutego przelałem im 8k na obiektyw i do dzisiaj nie widziałem ani obiektywu, ani kasy. Na szczęscie właśnie dzisiaj zwrócili pieniądze. Sprawę zgłaszałem na policji, była u prawnika, miliony maili i telefonów do sklepu. Ci ludzie są bezwzględni w oszustwach i okłamywaniu naiwnych klientów. Swoją drogą karolina blandzi - maszycka pracuje na Uniwersytecie Gdańskim w Instytucie Filozofi w zakładzie logiki... ręce opadają, jak osoba o tak wąłej reputacji i moralności może pracować w murach uniwersytetu. Naprawdę przestrzegam przed wszystkim co ma związek z rzeczonymi maszyckimi i ich oszustwami. Oczywiście oszustwo w sensie prawnym jest im ciężko udowodnić, bo żeby wyczerpać znamiona oszustwa, należałoby im udowodnić, że od początku działali z zamiarem oszustwa, a to w zasadzie jest niemożliwe :/ no i na tym maszyccy prowadzą żer. Gdy spalą jedną nazwę, zakładają następny biznes! OSTRZEGAM PRZED PIOTR MASZYCKI FOTOLAB!!!

Miasto
    Warszawa/Piastów

Domyślnie

Witam,

Drithor, czy mogę prosić o maila albo telefon do Ciebie? Chciałabym podpytać o szczegóły dochodzenia swego. Wygląda na to, że też dałam się oszukać."Zakupu" dokonałam 26/03. Od tamtej pory ani aparatu (ostatecznie miałam dostać wczoraj) ani kasy. Telefony nie odpowiadają, nie liczę też na odpowiedź na wczorajszego maila.

Tak właśnie zaoszczędziłam 150 zeta na torbę na aparat, bo fotolab miał najtańszą ofertę...

Z góry dziękuję za pomoc.
    I mam nadzieję, że wrócę na forum już jako użytkownik Canona...

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów