W praktyce obstawiam pozbawienie wolności z warunkowym zawieszeniem wykonania + obowiązek naprawienia szkody, którego nie da się wyegzekwować.
W praktyce obstawiam pozbawienie wolności z warunkowym zawieszeniem wykonania + obowiązek naprawienia szkody, którego nie da się wyegzekwować.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
W zasadzie tak, ale często trwa to długo, nie ma miejsca w ośrodku wypoczynkowym, a po kiiilku latach nie można już takiej kary wykonać o ile dobrze pamiętam.
Kancelaria Prawna LBC w akcji :] Anulowane zamówienie 27.04 - do dziś tj. 17.05 brak zwrotu kasy. Jeśli się nie ma czasu sprawdzać wszystkiego i wszystkich, to niestety ma się dziurę w rachunku bankowym.
Wtedy by się zmniejszyła diametralnie ilość przestępstw. A to w naszym kraju jest niedopuszczalne.
Gdy byłem nastolatkiem widziałem często ludzi w pasiakach, którzy pod eskortą służby więziennej układali kostkę brukową, oczyszczali torowiska, czy udrażniali kratki kanalizacyjne. I nikomu to nie przeszkadzało. Teraz pójdzie taki na 2 lata, bo zdefraudował państwowe miliony i po wyjściu na powietrze dalej jest uważany za szanowanego obywatela, ponieważ część społeczeństwa nie wie nawet, że siedział, a część nie ma nic przeciwko temu, bo przecież to nie ich okradł.![]()
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
To wszystko jest bardzo proste i logiczne. W teorii. Wyłącznie.
Jak to, nie wiesz? ONI.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis