gratulacje... ja ani kasy ani aparatu
gratulacje... ja ani kasy ani aparatu
Łukasz, trzymam kciuki.
W UOKiK-u polecili mi wysłać pismo (najlepiej z potw. odbioru) o zerwaniu umowy na podstawie art 491 KC, w którym wyznaczam termin na oddanie kasy, A jak to nie pomoże to zwrócenie się do lokalnego rzecznika praw konsumenta.
Na szczęście pomógł mail napisany pod wpływem emocji
Powodzenia!!!
Skontaktował się ze mną człowiek który jest zainteresowany pomocą prawną nam, jeśli zdecydujemy się na pozew zbiorowy. Cena takiej usługi będzie znana w momencie kiedy określimy ilość osób i kwotę jaką należy odzyskać. SZUKAM RÓWNIEŻ OSOBY Z POZNANIA KTÓRA BĘDZIE W STAŁYM KONTAKCIE Z MECENASEM.
Zainteresowane osoby proszę aby kontaktowały się ze mną na priv i podały:
Imię i Nazwisko:
Telefon:
Mail:
Miejscowość z kodem pocztowym:
Datę zamówienia sprzętu:
Datę od której ubiegamy się od zwrot pieniędzy:
Kwotę brutto:
Uważam, że trzeba walczyć o swoje i nie odpuszczać. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości.
A jednak... dziś dostałam aparat![]()
nie wiem czy spowodował to mój mail z informacją, że wybieram się na policję czy i tak by wysłali, grunt, że już po nerwach.
Więc pędzę na forum dla początkujących hi hi.
Ja niedawno chciałem nabyć u nich speedlite'a 430exII, bo wg. moich skromnych obliczeń oszczędzałem całe 100 złotych w stosunku do średniej ceny tych lamp w innych sklepach. Kiedy już zaznaczyłem opcję "płatność przy odbiorze" cena za transport poszybowała o owe 100 zł, które miałem zaoszczędzić ! Był to wyraźny komunikat z ich strony - "Lepiej będzie, jak nam od razu przelejesz pieniądze". Dlatego wolałem zaopatrzyć się w tym wypadku na cyfrowe ... Teraz z ciekawości powtórzyłem tę operację na stronie fotolabu i obecny koszt wysyłki przy opcji pobrania wynosi już tylko 50 pln ...
@ lukasz57-90 - jeśli już sprawa pójdzie w kierunku pozwu zbiorowego to lepiej sami poszukajcie sobie prawnika niż dajcie się kusić "z zewnątrz"m jest szanasa, że znajdziecie taniej - taka moja rada.
Sorry za OT
Swoją drogą ciekawe jakby zareagowali, gdyby tak zamówić u nich taki skromny zestaw Canon EOS 5D Mark II + EF 24-70mm f/2,8L USM jednocześnie zastrzegając sobie odbiór osobisty w siedzibie firmy.
Ja nigdy nie przelewam kasy, wolę dopłacic i odebrać od kuriera. Zabezpieczam się w jakimś stopniu przed cwaniactwem i wałkami.