z 5dmkII ostrzy szybko i pewnie. jedno z najostrzejszych szkieł jakie mam. zero zastrzeżeń.
z 5dmkII ostrzy szybko i pewnie. jedno z najostrzejszych szkieł jakie mam. zero zastrzeżeń.
U mnie od półtora roku z 5dmarkII (centralny punkt) w różnych warunkach oświetleniowych właściwie bezbłędny. Polecam.
a jak się ma jego ostrość w stosunku do 24-105 f4? wiem, ze często było, ale mnie chodzi wyłącznie o ostrość obydwu.
widziałem różne porównania i tabele i wyniki też były różne :/
nie jestem onanistą sprzętowym i nie chodzi mi o wynik z tablicy tylko o subiektywne odczucie - sam posiadam 24-105, mam kasę by się w końcu przesiąść na mój wymarzony 24-70 (mój ideał sprzed lat) - a tu czytam w necie, ze niektórym 24-105 ostrzejszy.. nie widzę tego
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Kolego, ten temat była tak przewałkowany, że juz wszyscy nim rzygali.
Daj spokój, poczytaj sobie i sam podejmij decyzję: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=77800
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Używałem tego zooma z 5d1 i 5d2 na oby było szybko i pewnie. Sprzedałem tylko dlatego ze jak mam stałki to zaczął pokrywać go kurz... Swoją drogą to świetne szkło!
L
Te wszystkie filmiki i "pseudotesty" internetowe to mozna o kant.... potłuc
Dla mnie to szkło jest szybkie z 1DSMKII, 1 DS MKIII i generalnie z raczej wszystkimi jedynkami. na 5 D MK I nie było już takie szybkie, 5 D MKII podobnie - wiele zależy od tego jak korzystasz z AF i czego oczekujesz w pracy od AF. Dla jednego AF w 5D MKII to burza a dla innego to żółw
Podobnie jak koledzy - radze Ci pożyczyć to szkło i sie przekonać samemu. Jeśli jesteś z Wawy to moge Ci po Świętach pożyczyć na 1 dzień i sam sprawdzisz - będzie to napewno z większą korzyścią dla Ciebie niż sugerowanie sie jakimiś debilnymi "testami".
Pozdrawiam. Marek
Panowie powiedzcie mi, jak wygląda szybkość AF tego szkła (24-70/2.8 I) w porównaniu do szybkości AF w C 50/1.4? Czy jest szybszy, dużo szybszy? Chodziło by mi głownie o działanie na 5D II?