Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Czy warto brać używanego canona po filmowaniu ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Prawda taka - znam ludzi z filmówki i na planie jednego filmu kilka 5tek idzie do kosza z powodu zajechania matrycy.
    Ale to ci ludzie, których znasz zajeżdżają te piątki czy może oni znają kogoś kto ma znajomego, którego znajomy ma siostrę, której byłego męża brat robi pełnometrażowe filmy, które oglądamy w kinach (to jakieś chyba mocno budżetowe produkcje skoro piątki się tam wykorzystuje) i to podczas kręcenia tych filmów piątki padają?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Znam operatorów kamery, kierowników planów, montażystów. I jedną koleżankę której nie pamiętam jak się fachowo funkcja nazywa, ale odpowiedzialna jest za budżet i wie ile musi wliczyć sprzętu w zakupy.

Wszyscy co do jednego uważają, że kamera po jakimś czasie zaczyna generować gorszy obrazek i się zużywa.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Sorrki nie doczytałem do końca. 5tka to jedna z rodzaju kamer jakie się wykorzystuje. Budżet nie ma związku, 5tki mają swoje plusy i są momenty gdzie to najlepsza kamera i już.
    Dla przykładu, przy kręconym ostatnio filmie Wajdy o Lechu Wałęsie (jeszcze w kinach go nie było, bo dopiero chyba zdjęcia się skończyły jakoś) takie piątki były używane i zdychane. Nie wiem czy Wajda ma wysoki budżet, może nie i następny film będzie kręcony komórką?
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 29-03-2012 o 16:12 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wajda ma wysoki budżet, może nie i następny film będzie kręcony komórką?
    Następny czyli ukoronowanie jego twórczości i dzieło życia: "Kangurek kakao"?

Nie wiedziałem, że rozdzielczość którą filmu serwuje piątka wystarcza do kina...

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Właśnie też mnie to ciekawi, 5D nie ma pełnego HD, mocno stratny kodek, brak nieskompresowanego wyjścia przez HDMI, i dużo innych wad. Rozumiem studencka produkcja, ale Wajda?
    Pozdrawiam, Krzysztof

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    Rozumiem studencka produkcja, ale Wajda?
    To serial House jest studencką produkcją?
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Hotel 52 też kręcą na 5D Mark II - nie widzę związku.

EDIT: Zaraz dostanę warna za spam. Moim zdaniem nie warto kupować żadnego używanego aparatu
    Ostatnio edytowane przez KrzysiekT ; 29-03-2012 o 17:16
    Pozdrawiam, Krzysztof

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    Właśnie też mnie to ciekawi, 5D nie ma pełnego HD, mocno stratny kodek, brak nieskompresowanego wyjścia przez HDMI, i dużo innych wad. Rozumiem studencka produkcja, ale Wajda?
    Ja nie wiem. Filmowcem nie jestem. Ale co raz więcej produkcji i w Hollywood się robi na 5D.
    Swego czasu znajomy robił dla Sony film krótki gdzieś w Japonii zdaje się, też na piątce.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    To serial House jest studencką produkcją?
    A czy seriale to kinowe produkcje???

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 29-03-2012 o 17:40
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

dziobolek pewnie większość seriali zza wielkiej wody ma większy budżet niż nie jeden film kinowy naszej rodzimej produkcji . Co do samego tematu to jeżeli cena nie jest zła i możesz sobie przetestować puszkę ew. porównać z innym egzemplarzem (np. kolegi) to warto się zastanowić.

Domyślnie

To jako ciekawostkę powiem, że np. serial Boardwalk Empire to kosz około 7 milionów dolarów za 1 odcinek

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów