Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
xxkomarxx Nie chcę żebyś to co pisałem odbierał za jakąś wrogość. Zgadzam się że sprzęt za tyle kasy który zwykle ma zarabiać, powinien działać jak należy. Af to był jeden z powodów dla którego zmieniłem 7D właśnie na 5DIII. Tam miałem tak że po pewnym czasie AF stawał się coraz bardziej niepewny. Być może martyca która się czyściła zsypywała brud na czujniki, tego nie wiem. Mam nadzieje że tu w piątce będzie dobrze.
Tak jak pisałem wcześniej, ja z AF 400/2.8 i 70-200/4 jestem zadowolony nawet na bocznych. Problemem jest bardziej 85/1.8 i nie tylko na bocznych, ale ta np. na 7D wogóle potrafiła mieć FF 2metrowy na dystansie 4-5m. Tym bardziej wkurza fakt że to moje jedyne szkło kupowane w sklepie stacjonarnym i wybierane z kilku sztuk. Tu w 5dIII jest i tak o niebo lepiej.
Jak będę miał czas to potestuję boczne i podziele się wynikami.
Nawet nie sądziłem że mnie w jakikolwiek sposób atakujesz. Moja złość jest bardziej skierowana na sprzęt który nie jest tani.
Żeby była jasność ja nie robie testów bateryjek czy cegieł. Zapinam 85L ustawiam np 2.0 i robię zdjęcie budynku który znajduje się 50m dalej. Centralny ok ale boczne to już tragedia. Dodając do mikroregulacji +10 dla lewej strony wówczas jest super tylko dla tego punktu, bo reszta wiadomo.
Portreciki z bliska też problem bo nie ma szans trafić bocznymi. A mając jasną stałeczkę chce się korzystać z możliwości jakie daje. Przekadrowywać sobie mogę w 5dmk2 ale w dobrych warunkach nawet ta puszka trafia na bocznych. Tu wywaliłem 11k i ****. A serwis mi wraca aparat i mówi że jest ok. Ustawione wg zalecen producenta. To nie wiem jak ten Canon to sobie tam wydumał, ale zrobili to źle.
I straszenie że wysyłanie do nich aparatu wg nich sprawnego może skończyć się naliczeniem opłaty. Skandal po prostu.