Podobno są i podobno działają z 5D3.Ja kupiłem 2 :jedna za 10 usd ,druga za 38 usd.Obie wieszały body tak jak u Ciebie.Podobno te za 70 usd działają ( z ameryckiego forum),ale ja już nie nie będę próbował .
Podobno są i podobno działają z 5D3.Ja kupiłem 2 :jedna za 10 usd ,druga za 38 usd.Obie wieszały body tak jak u Ciebie.Podobno te za 70 usd działają ( z ameryckiego forum),ale ja już nie nie będę próbował .
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
No masz, a ja kupiłem Pixco za chyba 12 $ i dziala na 5D3 bez zarzutu... Moze dlatego, ze to jest na obiektywy z gwintem M42, w pełni manualne. Nie podpinałem nigdy dandelionów na inne obiektywy, na przyklad Nikona czy Pentaxa z obsługa autofocusa i nie wiem, jak one sie zachowują. Nawet nie bardzo sie orientuję, czy mozna podpiąc jakiegos na przyklad Nikkora i zachowac wszystkie jego funkcje. Moze ktoś ma wiedzę na ten temat?
Tutaj dla leniwych :-) link do Amazon z dandelionem pixco:
Amazon.com: Pixco 3rd Adjustable AF Comfirm Adapter For M42 Lens To Canon REBEL T5i SL1 T4i EOS 6D 5D Mark III 70D 100D 700D 650D Camera: Camera & Photo
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Kilka $ życia nie odmieni - spróbuję. Jaka wersję firmware macie w aparatach? może tu jest problem... Wyjaśniam: używam (chcę używać jak na razie) absolutnie manualnych obiektywów![]()
U mnie jest 1.2.3. W poprzedniej wersji dandelion tez pracowal bez problemu.
kupuję rekomendowany przez was
Pixco 3nd Generation AF Confirm M42 Lens to Canon EOS 6d 650D 5D III 5D3 Adapter | eBay
Opowiem jak sukcesy...
Czy ktoś może już wymieniał migawkę w swoim egzemplarzu? Dobiegam do 140 tys. I tak się zastanawiam czy dla świętego spokoju tego nie zrobić. Ktoś wie jaki koszt w tym modelu.
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Co ma matryca do tego? bo nie jarze. Jeżeli o to, że serwis przy okazji próbuje nawciskać, że filtr na matrycy jest zarysowany i trzeba ją wymienić to ja nie daję się w takie coś wcisnąć. A wymienić to chociażby dla tego by się nie obudzić z ręką w nocniku kiedy będzie mi akurat potrzebny, pożyczać nie lubię a na samym backupie ciężko.
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny