Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez myk84 Zobacz posta
    Witam Wszystkich.
    Jestem tu nowy. Niedawno zakupiłem 5d mk III. To mój pierwszy aparat ze stajni canona. Mam z nim problem i przed oddaniem go na gwarancję powstrzymuje mnie tylko to że powoli zbliża się sezon. Chodzi o to że puszka pracuje głośno. W czasie pracy - po wciśnięciu spustu do połowy i kilka sekund po (kiedy w wizjerze są widoczne parametry ekspozycji) słysze w aparacie jakby cykanie świerszczy. Podobnie sprawa się ma podczas przeglądania zdjęć. Kiedy przyłożę ucho do obudowy aparatu - przód prawa strona - to mogę się poczuć jak na łące. Czy ktoś z użytkowników tego aparatu spotkał się z podobnym problemem.

Inną mocno denerwującą rzeczą jest to że podświetlenie punktów af jest widoczne jako czerwony błysk z obiektywu co mi się zdecydowanie nie podoba - przypuszczam że ten typ tak po prostu ma ale to rozwiązanie zdecydowanie mi się nie podoba.
    Sprawdziłem,... ahhh ta ciekawość
    Przy przyłożeniu aparatu do ucha, zamkienięciu okien/ drzwi i wymuszeniu na domowanikach 1min ciszy - faktycznie w absolutnej ciszy jakby wydobywało się "bzyczenie", ma to miesjce tylko podczas wyboru pól Af i podejrzewam że dźwięk ten emituje LCD w wizjerze? (w końcu TV też sobie bzyczą tyle że nieporównywalnie głośniej), lub jakiś podzespół odpowiedzialny za wyświetlanie parametrów i pól w wizjerze, dźwięku tego jednak w normalnym użytkowaniu nie sposób jest usłyszeć.

Jeśli u Ciebie jest to na tyle głośne że utrudnia użytkowanie - zaskocz pytaniem szpeców z Żytniej.

Odnośnie samego podświetlenia w ciemnych cenach i w sumie jednocześnie jego braku można powiedzieć w słoneczny dzień w wielu wątkach zaraz po zakupie pisałem/ narzekałem na to, po roku użytkowania mogę napisać z czystym sumieniem że było to szukanie "dziury w całym".
    Nic już nie przeszkadza, a do "czerwieni" w wizjerze przyzwyczaiłem się tak że przy przyłożeniu oka do 30D wręcz mi tego brakuje
    Emisja światła podświetlenia widoczne przez przednią soczewkę jasnych szkieł też mi nigdy nie stworzyły problemu...
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 23-03-2014 o 14:21

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów