Strona 328 z 372 PierwszyPierwszy ... 228278318326327328329330338 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 271 do 3 280 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Po 6 miesiąsach użytkowania podsumuje czego bym chciał lub czego brakuje:

- mozliwosci ustawienia lupy w trybie Video pod Mn-F lub/ i okienko lupy podczas filmowania, już pomijając inne znane funkcje ułatwiające ostrzenie, wiem-wiem ML to wszystko z nawiązką rozwiązuje, ale mówimy o oficjlanym firmware...

- ogólnie więcej opcji konfigurowania indywiduwalnie przycików, jak wspomniany wyżej Mn-F czy DOF

- wyświetlanie punktów w wizjerze przy użytkowaniu jasnych szkieł f2.8> przy f1.4 punkty stają się już dużo mniej wyraźne, "wyblakłe",... tak, tak - wiem wpada tyle światła na matówkę że VLCD nie wyrabia...

- w zasadzie tyczy się pkt wyżej: przydało by się też wyraźniejsze potwierdzenie ostrości na wybranych punktach, lub w ostateczności chociażby ikonka sygnalizująca potwierdzenie w PD rogu wizjera jak w 1DX, bo zielona kropka na dole to jakiś żart...

i... to wszystko

Do wszystkiego powyżej można przywyknąć, nie sa to jakieś wady, a bardziej rzeczy które mogły by umilić prace z aparatem, których w 5`tce na rzecz 1DX zabrakło - choć jest to zrozumiałe, polityka firmy, pozycjonowanie modeli i marketing itd...

Podsumowując skromnie powiem że nie jest źle biorąc pod uwagę powyższe.

A jakby tak porównać to co produkuje ta puszka w połączeniu np z 50mm względem tego co kiedyś było na APS-C.... lub/ i działanie AF z 70-200 to jest to inna galaktyka inny wymiar fotografowania.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 28-10-2013 o 12:10

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    a ta druga bateria była kupowana w tym samym czasie, co 5DIII, czy też może przy okazji zakupu poprzedniego aparatu? Jeśli to drugie - to masz odpowiedź...starsza bateria.
    U mnie to samo jest z 5D III. Wziąłem sobie drugą baterię od 7D i też jest to samo.
    Obie baterie sa nowe i orginalne oczywiscie. To samo tyczy sie gripa.

Dziwi mnie fakt, ze baterie nie schodza rowno.
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 28-10-2013 o 15:37

Coś już napisał Awatar wisiena
    Miasto
    Krosno

EOS 5D Mark III Firmware Version 1.2.3
    Firmware Version 1.2.3 incorporates the following improvements and fixes.

Fixes a phenomenon in which the flash may not fire depending on the timing of when the shutter button is pressed.
    Fixes a phenomenon in which the AF microadjustment value may change.*
    Fixes a phenomenon in which the LCD monitor may show a line of false color along boundaries of high contrast.
    Fixes a phenomenon in which the histogram of a LiveView image is incorrectly displayed when an HDMI cable is connected.
    Enables the brightness of the camera’s LCD monitor to be adjusted even when an HDMI cable is connected.
    * The phenomenon listed in 2 was addressed with Firmware Version 1.2.1, and has been further improved with Firmware Version 1.2.3.

Firmware Version 1.2.3 is for cameras with firmware up to Version 1.2.1. If the camera’s firmware is already Version 1.2.3, it is not necessary to update the firmware.

When updating the firmware of your camera, please first review the instructions thoroughly before you download the firmware.

Uzależniony Awatar PoulN

Jeśli o mnie chodzi to o d.pe oczaść te poprawki,... tego co mogli by poprawić - nie poprawili.

Początki nałogu

I po polsku, dla porządku.

Oprogramowanie sprzętowe w wersji 1.2.3 zawiera następujące usprawnienia i poprawki:
    1. Naprawiono błąd, w wyniku którego błysk lampy może nie zostać wyemitowany w zależności od momentu naciśnięcia przycisku migawki.
    2. Naprawiono błąd, w wyniku którego wartość mikroregulacji AF może ulec zmianie*.
    3. Naprawiono błąd, w wyniku którego monitor LCD może wyświetlać linię w nieprawidłowym kolorze wzdłuż granic bardzo kontrastowego obszaru.
    4. Naprawiono błąd, w wyniku którego histogram obrazu w trybie Live View jest wyświetlany nieprawidłowo po podłączeniu przewodu HDMI.
    5. Umożliwiono regulację jasności obrazu monitora LCD aparatu nawet wtedy, gdy jest podłączony przewód HDMI.
    * Problem opisany w punkcie 2 został rozwiązany w ramach oprogramowania sprzętowego w wersji 1.2.1. W oprogramowaniu sprzętowym w wersji 1.2.3 działanie funkcji zostało dodatkowo udoskonalone.
    CMEHA - reszta to upgrade

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    I po polsku, dla porządku.
    [...]
    2. Naprawiono błąd, w wyniku którego wartość mikroregulacji AF może ulec zmianie*.
    [...]
    * Problem opisany w punkcie 2 został rozwiązany w ramach oprogramowania sprzętowego w wersji 1.2.1. W oprogramowaniu sprzętowym w wersji 1.2.3 działanie funkcji zostało dodatkowo udoskonalone.
    Taa, jasne - 1.2.1 dalej przestawiał wszystko na -8 od czasu do czasu. Może teraz to się poprawi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Eee, błędu ortograficznego (pokazanego w wątku 6D) nie poprawili. Do bani :P
    .

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

ktoś już wrzucił nowy FW?

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    ktoś już wrzucił nowy FW?
    Wrzuciłem dziś z rana.

Też wrzuciłem dziś z rana jeszcze nie robiłem zdjęć. Ale aparat działa, włącza się więc dobrze ;D

Strona 328 z 372 PierwszyPierwszy ... 228278318326327328329330338 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów