Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
Nie piłem co Ciebie (nawet nie wiem co Żeś pisał wcześniej) tak jako przykładzik dałem nawiązując do odwiecznej wojny jak to 6D ma dużo mniejsze szumy
A odszumianie? hmmm, tak na szybko, strupy? to jest 100% kijowo doświetlonej mało kontrastowej sceny, nie odbitka A3 (o czym pisałem wyżej) jak wygładzisz to ubijesz całkiem detal, zresztą tu nie miejsce na tego typu zawody....
No, zacytowałeś mnie, to się odezwałem. Co do "wojny", to na w skazanych wcześniej przykładach widać, że 6D ma trochę gładsze raw'y na wysokich ISO, odszumione programowo z utratą części szczegółów. Jest to zrobione nieźle i na pierwszy rzut oka zdjęcia wyglądają dobrze i to wszystko doskonale odpowiada użytkownikom z grupy docelowej, do których puszka jest adresowana i wszyscy się cieszą - bomba.
Ja osobiście brałem pod uwagę zakup tego body jako backup, ale właśnie ten fakt, że puszka mi wstępnie odszumia raw'y jest dla mnie nie do przyjęcia - zdecydowanie wolę sam sobie to robić, jeśli zajdzie potrzeba. Nie zmienia to faktu, że 6D jest dobrym aparatem do robienia zdjęć.