Witam, od kiedy kupiłem 5DIII cały czas mam problem z wyświetlaczem LCD i nie tylko.Nie uruchamia się podgląd zdjęć na wyświetlaczu body LCD, brak reakcji na kręcenie kółkiem w celu zobaczenia poprzedniego zdjęcia.Nowy upgrade nic nie wniósł.Macie takie problemy ze swoimi trójkami?
Aparat i obiektyw
nic nie wgrywałem ,wszystko działa ok
Masz tu kilka ptasich zdjęć:
TC x1.4 III
TC x2 III - tylko dwa Księżyce.
Ze starszymi konwerterami nie szukałem, ale może być więcej.
Jeśli to nie kwestia "zawieszenia" oprogramowania, a problem ma charakter ciągły - proponowałbym autoryzowany serwis.
W swoim body zauważyłem "wieszanie się" po jakimś czasie pracy z battery packiem Newella. Niby z poczatku wszystko działa, a po kilkudziesięciu zdjeciach aparat przestaje reagować na zmiany ustawień przysłony, czasu itp. Rezygnacja z gripa pomogła, samo body nie ma takich tendencji. Pomaga też (na jakiś czas) wyjęcie i ponowne włożenie akumulatorów (używam dwóch oryginalnych). A Newella chyba odeślę reklamacyjnie do sprzedawcy, choć nie wiem, czy decydent uznający usterki zrobi tyle fot, by dojść do awarii.
Ostatnio edytowane przez Voyager70 ; 26-08-2013 o 14:52
Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 26-08-2013 o 15:42
Faktycznie jest coś takiego. Nie jestem poliglotą, znam tylko angielski. No to system JuzaPhoto się wyłożył, bo nie można podać dwóch konwerterów w parametrach zdjęcia.