Docsbo, też nie zauważyłem "poza af"Może przez to, że jakoś bardziej z postu przebiły mi Nexusy i Tapatalki
![]()
Docsbo, też nie zauważyłem "poza af"Może przez to, że jakoś bardziej z postu przebiły mi Nexusy i Tapatalki
![]()
.
A ja sadze, ze jesli ktos wie czego potrzebuje, to bez namyslu widzi co oferuje 6D a co 5DIII i czego mu potrzeba. Wg mnie 6D, to taka wersja dla "wiekszosci", ktora chce miec FF ale nie potrzebuje wszystkiego. Oczywiscie sa swiadomi profesjonalisci, ktorzy wiedza, ze nie beda wykorzystywac dodatkow 5D III i swiadomie nie przeplacaja ale nie o nich mowa.
Digitalrev na youtube ma fajny filmik porownujący te dwa korpusy Canon EOS 6D vs 5D Mark III Hands-on Comparison - YouTube.
Wydaje mi się, że jeśli kupować FF to kupować już dobry sprzęt. 6D jest okrojone, zubożone w stosunku do 5D z archaicznym AF z marka I i II. Dokładając 3-4 tys zł można mieć wszystkie ficzery i AF z 1D w postaci 5DmkIII.
Poza AF pozostaje kwestia ergonomii itp itd. Mi 6D od samego początku się nie podobało pod tym względem, ale wiadomo, że wygląd zdjęć nie robi.
Przeważnie jest tak, że kupująć coś tanszego potem plujemy sobie w brodę, że jednak można było dołożyć i kupić coś lepszego.
W UK rożnica między 6D a 5D to 700f czyli dość sporo bo około 3300zł.
Ostatnio edytowane przez banan82 ; 31-07-2013 o 12:03
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
dla mnie jak ktoś nie widzi różnicy to znaczy ze mk 3 nie jest mu potrzebna i tyle
zresztą ten watek nie o tym jest
ciężko nie widzieć różnicy w AF, że w końcu działa![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Canon 6D, 5D Mark III, 7D, T3i, 600D, 5D Mark II ULTIMATE Review and Comparison - YouTube od 20 minuty jest porównanie AF . Ale mona obejrzeć cały bardzo ciekawy film polecam
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)
Witam,
poszukuję odpowiedzi na pytanie jak najlepiej ustawić jasność wyświetlacza LCD aby jak najlepiej odzwierciedlał od wykonane zdjęcia. Niestety automatyczne ustawienia czasami się mylą.....
Z góry dziękuje![]()