Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
Moze czegos nie kumam ale strona 104 instrukcji chyba rozwiazuje ten problem podswietlania ...
Nie rozwiązuje.

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
Nie ma podswietlania w AI-Servo i o to chodzi.
W AI-Serwo wcale nie ma podświetlania, ale w OneShot nie ma stałego podświetlenia i o to mnie i wielu innym chodzi. Facio z Canona w przytaczanym wywiadzie z ub. roku obiecywał, że nad tym pracują, bo ludzie narzekają i że postarają się to wprowadzić w kwietniowym update. Jednak postarali się słabo, a raczej wcale.

@Maver - jasne, że można sobie odnaleźć na kilka sposobów aktywny punkt AF, ale jak Ci się modele miotają po scenie, to nie ma na to czasu. To nie jest półka polegająca na tym, żeby w ogóle zrobić zdjęcie, tylko żeby zrobić TO zdjęcie i musisz błyskawicznie najechać aktywnym punktem tam gdzie chcesz, a jak to zrobić jeśli tego punktu nie widzisz? Jak robiłem 3-cyfrowym EOS'em, to miałem inne problemy - punkty AF widziałem zawsze, ale AF nie zawsze trafiał. W 5D3 AF trafia znakomicie, tylko ja nie zawsze mogę nim trafić w modela.. Jeden krok w przód i jeden krok w tył za prawie 13K PLN . Cała reszta, plus focenie w innych warunkach - miodzio.