Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Spóźnione, ale muszę odfajkować narzekanko - przedstawiciel Canona w ubiegłym roku wspominał w jakimś długim wywiadzie (popularny, wiele razy tutaj przytaczany film z YouTube) o zamiarze wprowadzenia podświetlania punktów AF w nowym firmware, zaplanowanym do wydania w kwietniu 2013. Rzeczona aktualizacja tego problemu jednak nie wyeliminowała. Brak stałego podświetlenia punktów AF jest dla mnie główną, poważną wadą użytkową aparatu Canon EOD 5D Mk3, który to został niby ochrzczony mianem "Low light camera" czy jakoś tak. Jako użytkownik fotografujący w głównej mierze w warunkach słabego oświetlenia, doceniam jakość jego matrycy, natomiast AF, którego punktów nie widać w takich warunkach uważam za bubel. Na koncertach na przykład, wygodniej ostrzy się 3-cyfrowcem sprzed 3-ch lat niż nową piątką. Poza tym jednym, poważnym mankamentem, I ♥ Mk3 .
    Mam bardzo podobne odczucie,... w 30D widziałem zawsze ale to zawsze pkt AF, nawet lapiąc się pod słońce.

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Mnie tam nie przeszkadza, jak juz mam wyjatkowy problem zeby znalezc punkt AF ktory mam wybrany to wystarczy wciznac guzik do wyboru AF i wszystko swieci na czerwono. Fakt nie szukalem czy mozna ustawic swiecenie na stale, ale zakladam ze skoro na to narzekasz to sie nie da. (choc widzialem cos w opcjach odnosnie wybru rodzaju "swiecenia" kwadracikow)
    Inna sprawa ze taka modyfikacja to nie wystrzelenie statku kosmicznego na orbite, mozna to zrobic w jedno popoludnie saczac zimne piwo, tylko komus z Canona musialo by sie chciec sluchac tego na czym zalezy ludzia...
    Wydaje mi się że wiele nie rozumie wielu ... czyt. mój post z poprzedniej strony.
    Problem w tym ze w słoneczny dzień (szczególnie z jasnymi szkłami) kija widać i tyle, podświetlenie zupełnie nie daje rady, a jedynym sygnałem w przypadku wyboru pojedynczego punktu AF w tybie "one shoot" jest jak go sobie włączymy "beep"...
    Al-servo to już musi być dopiero zmora podczas ostrego światła... bo się tam na dodatek wszystko szybko dzieje...

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    Moze czegos nie kumam ale strona 104 instrukcji chyba rozwiazuje ten problem podswietlania ...
    U mnie jest to strona 103 i nic nie rowziązuje, czyt. mój post z wcześniejszej strony,... bo nie będe już po raz enty pisał w koło macieja...

Cóż trzeba z tym żyć, co by nie było to z powodów pdświetlenia punktów AF nigdy w życiu nie przesiadł bym się spowrotem na 30D
    Nikonowcy mają zdaje się podoby problem...

Aparat wymiata, zalety można by pisać i pisać, a wady? - ot taka mała "Łyżeczka dziegciu w beczce miodu".
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 16-05-2013 o 17:58

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów