Strona 308 z 372 PierwszyPierwszy ... 208258298306307308309310318358 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 071 do 3 080 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Uzależniony

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Masz walniętą baterię.

Początki nałogu Awatar Maver

Cytat Zamieszczone przez flisia4 Zobacz posta
    A teraz canon w instrukcji jak i kiedyś zaleca aby wyjmować baterie jeśli aparat nie będzie dłuższy czas używany.
    Z kazdego urzadzenia zaleca sie wyciagnac baterke/aku jesli nie bedzie przez dluzszy czas uzywane.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Masz walniętą baterię.
    Heh, tylko jak to wytumaczyć ludziom z CSI,... pewnie odpiszą że za dużo używam podglądu itp, i że się sama bez użytkowania aparatu rozładowuje to norma... tyle że kilka procent na kilka godzin?
    Pisząc że 30D wyciągnięty z szuflady po 3 miesiącach madal cykał setki klatek nie miałem na celu bezpośredniego porównania z 5D.
    Porównanie bez sensu, bo wiadomo że w 5dmk III baterie nawet przy wył. aparacie zżerea non-stop pobierający prąd LCD w wizjerze, i nie chodzi mi o to, po raz kolejny się zapytam czy ktoś rozumie dlaczego canon tak uczynił - czyżby tylko z celów czysto marketingowych? - "kupujta baterie bo się same rozładowują"?

Poświęce się i zrobie test naładuje na full włoże do puszki i pozostawie na dobę - dwie (oczywiście aprat na OFF) i zobaczymy w jakim stopniu się rozładuje
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 29-04-2013 o 13:59

Początki nałogu

Nie wiem, czy coś pomogę:
    5D3, włączony ma oczywiście wskaźniki w wizjerze. Wyłączony jednak nie ma nic oprócz stałego kółka na środku (to, które oznacza obszar pomiaru punktowego [?]). Wizjer nie zmienia swojej "matowości".
    Nie zauważyłem zużycia (przynajmniej jakiegoś dużego) baterii podczas "leżakowania" (chociaż wydajność, może dlatego, że się przeniosłem z jedynek i mam porównanie do sprzętu zdolnego cykać tysiące fot na jednym ładowaniu jednej baterii, mogłaby być lepsza).
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Jest nowy soft 1.2.1
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    Jest nowy soft 1.2.1
    Jest taki sam jak w przecieku sprzed czterech dni. Mogli dać coś jeszcze np. korekcję ekspozycji w M + AutoISO
    .

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Nie wiem, czy coś pomogę:
    5D3, włączony ma oczywiście wskaźniki w wizjerze. Wyłączony jednak nie ma nic oprócz stałego kółka na środku (to, które oznacza obszar pomiaru punktowego [?]). Wizjer nie zmienia swojej "matowości".
    Nie zauważyłem zużycia (przynajmniej jakiegoś dużego) baterii podczas "leżakowania" (chociaż wydajność, może dlatego, że się przeniosłem z jedynek i mam porównanie do sprzętu zdolnego cykać tysiące fot na jednym ładowaniu jednej baterii, mogłaby być lepsza).
    Mi chodziło o to że wizjer "gaśnie" po wyjęciu baterii z aparatu, jak piszesz m.in kółko pomiaru punkowego jak i "przejżystość" wizjera nawet przy wył. aparcie zasilane jest przez baterię.

Wyłączony aparat po 24h ma nadal 100%, a problem "uciekających" procentów baterii przy wył. body to jak się okazało - sprawka ciekawskich domowników

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    Jest nowy soft 1.2.1
    Szkoda że nie poprawili podświetlenia w wizjerze.
    W sumie osobiście nic w nowym firmware dla siebie nie znajde,.. no może poza f8.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 30-04-2013 o 13:41

Pełne uzależnienie

Wyłączony aparat po 24h ma nadal 100%, a problem "uciekających" procentów baterii przy wył. body to jak się okazało - sprawka ciekawskich domowników
    Nie ma to jak myszy. U mnie znikają ciasteczka. A u Ciebie procenty. Cieszyć się, że tylko z baterii.

Coś już napisał Awatar wisiena
    Miasto
    Krosno

No i jest

A list of improvements in firmware version 1.2.1 is listed below.

Uncompressed HDMI output is now enabled.
    Enables the center AF point to autofocus when the camera is used with Canon EF lens/extender combinations whose combined maximum aperture is f/8.
    Improves the speed of the camera’s acquisition of focus when using a Canon Speedlite’s AF-assist beam.
    Fixes a phenomenon in which the LCD monitor may freeze and display Err 70 or Err 80 when a still photo is taken during Live View or in movie shooting mode.
    Fixes a phenomenon that may occur when the continuous shooting priority setting is enabled for multiple exposures, such that, after the sixth image is taken, there is a slight pause before the remainder of the sequence is completed.
    Fixes a phenomenon in which the viewfinder display shows incorrect information during AEB shooting.
    Communication with the WFT-E7 Wireless File Transmitter has been improved.
    When images have been successfully transferred with the WFT-E7 Wireless File Transmitter through the FTP protocol, an “O” will be displayed. When images have not been successfully transferred with the WFT-E7 Wireless File Transmitter through the FTP protocol, an “X” will be displayed.
    Fixes a phenomenon in which the camera may not function properly when an Eye-Fi card is used.
    Fixes a phenomenon in which the focal length value listed in the Exif information is not displayed correctly for images shot with the EF 24-70mm F4L IS USM lens.
    Fixes a phenomenon in which the lens firmware cannot be updated properly.
    Corrects errors in the Arabic language menu.
    Fixes a phenomenon in which the camera changes the AF microadjustment value to -8.
    Fixes a phenomenon in which the on-screen guidance cannot be fully displayed when setting the maximum limit value for the “Setting the ISO Speed Range for Auto ISO” option.

Dopiero zaczyna

Ktoś już zainstalował nowy firmware ? Ja poczekam, bo się boję czy po "poprawieniu" obsługi z canonowskim wyzwalaczem radiowym nie będą wariować chińskie wyzwalacze. Musiałem wyrzucić pixel knighty jak zmieniłem puszkę z 50d na 5d3 a i chiński ST-2 przestał tez działać.

Strona 308 z 372 PierwszyPierwszy ... 208258298306307308309310318358 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów