Strona 294 z 372 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 931 do 2 940 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Może i Pixmania jest drogim sklepem, ale ta karta na stronie producenta kosztuje 229,99 USD:
    Lexar
    Czy te 99 USD/ 420 PLN nie wskazuje na jakąś podróbkę?

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez Voyager70 Zobacz posta
    Może i Pixmania jest drogim sklepem, ale ta karta na stronie producenta kosztuje 229,99 USD:
    Lexar
    Czy te 99 USD/ 420 PLN nie wskazuje na jakąś podróbkę?
    Nie sugeruj się ceną producenta, ale tym linkiem.
    Każdy partner biznesowy producenta może mieć inne stawki..
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Voyager70 Zobacz posta
    Wiem, że o kartach już trochę było. Mam jednak ciągle tę wątpliwość - co kupić do 5D mk III. Pytania do PRAKTYKÓW
    1) Czy SanDisk CF Extreme 32 GB 60 MB/s wystarcza w zupełności, czy "szarpać się" na coś szybszego? Bo pojemność to kwestia bardziej indywidualna, są "za i przeciw" 10 kart po 8 GB i jednej 128 GB
    Do 40D mam 3 karty SanDisc 8 GB 30 mb/s i jedną wolniejszą 2 GB, do 5D mk III ich raczej nie wykorzystam (no, awaryjnie, gdyby mi miejsca na wakacjach zabrakło...
    2) Skoro w przypadku kart SD ten aparat nie obsługuje większych szybkości - czy jest sens kupować SanDisk SDHC Extreme Pro 32 GB 95 mb/s , czy nie zwolni w nim zapisu SanDisk SDHC Extreme 32 GB 45 mb/s? Różnica w cenie dwukrotna...
    3) Wracając do kart CF - dużo dobrego się czyta o Lexarach, że to niezawodne, choć drogie, demony prędkości. Ale w Polsce trudno je znaleźć. Na stronie jednego ze sklepów są Lexar Prefessional 32 GB 800x (nota bene nie widnieją w przytaczanym wcześniej przez Kogoś z Kolegów anglojęzycznym zestawieniu testowym - takiej prędkości nie uwzględniono) za 420 PLN + 46 PLN dostawa (!!!). Stosunek szybkości do ceny, przy tej pojemności, wydaje się być w aż nadto w porządku, ale dlaczego nie oferuje tego więcej sklepów? Cena dostawy sugeruje wysyłkę z daleka... I czy cena tej karty nie jest podejrzanie niska? A zresztą, to pytanie o opinię, nie żadna reklama przecież:
    LEXAR Karta pamięci Compact Flash Professional UDMA7 32 GB (800x) | Pixmania
    Pozdrawiam
    Kupiłem kilka dni temu SanDisk SDHC 32GB 45MB/s i jeśli chodzi o prędkość, to przy zdjęciach seryjnych po wyczerpaniu bufora pełne rawy lecą około 1/sekundę (mnie więcej, bo nie mierzyłem stoperem).
    Jeśli chodzi o CF, to się wypowiem w tym tygodniu, bo jeszcze nie kupiłem (brakło w sklepie).

A teraz pytanie do użytkowników: ile średnio wam pokazuje bufor? Czytałem, że powinno być 15, nawet 18, a mi pokazuje zwykle 10 do 13 (w zalezności od iso, a od typu rawa nie).
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Coś już napisał

A o moim pytaniu na wcześniejszej stronie wszyscy zapomnieli.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez mirco Zobacz posta
    A o moim pytaniu na wcześniejszej stronie wszyscy zapomnieli.
    Krajobrazu chyba jeszcze nie robiłem na ISO 50, ale trochę portretów studyjnych. W moim odczuciu jest "lepsza" jakość na ISO 50. Jakoś szczególnie co prawda nie testowałem dynamiki - mnie interesowały głównie cienie w low-key, bo tu wychodzą bolączki matryc Canona. Na ISO 50, jak dla mnie, jest nadzwyczaj gładko.

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Czy ktoś z posiadaczy Marka III spotkał się z problemem błędnego zapisu zdjęć na kartę, takiego jak np. opisanego tu:
    http://forums.dpreview.com/forums/post/50766466 ?
    Trafiłem już na kilka(naście) wątków dot. podobnej przypadłości, część z nich na 100% nie była związana z czytnikiem kart ani samymi kartami. Uszkodzone zostają najczęściej RAWy.
    Z tego co widzę to chyba najczęstszy problem raportowany na zagranicznych forach. Zastanawia mnie jak często można trafić na taką felerną sztukę.
    Body, stałki, zoomik

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kaliningrad

Mialem ten problem u siebie .Wymiana kart ,czytnikow nie pomagala.Problem byl w slabym kampie Po wymianie komputera problem zniknol .Uszkodzenie RAW wynikalo w momecie kopiowania z karty na komputer .

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez gran2 Zobacz posta
    Mialem ten problem u siebie .Wymiana kart ,czytnikow nie pomagala.Problem byl w slabym kampie Po wymianie komputera problem zniknol .Uszkodzenie RAW wynikalo w momecie kopiowania z karty na komputer .
    W takim razie jaki miałeś komputer? W sensie procesor, pamięć, system ?

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Czy ktoś z posiadaczy Marka III spotkał się z problemem błędnego zapisu zdjęć na kartę, takiego jak np. opisanego tu:
    Canon 5d mk3 Corrupt files: Canon EOS-1D / 5D / 6D Talk Forum: Digital Photography Review ?
    Trafiłem już na kilka(naście) wątków dot. podobnej przypadłości, część z nich na 100% nie była związana z czytnikiem kart ani samymi kartami. Uszkodzone zostają najczęściej RAWy.
    Z tego co widzę to chyba najczęstszy problem raportowany na zagranicznych forach. Zastanawia mnie jak często można trafić na taką felerną sztukę.
    jeśli w aparacie obraz też wyświetla się źle, to nie można winić komputera
    co za plaga :/ też to miałem, ale w innej puszce
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    jeśli w aparacie obraz też wyświetla się źle, to nie można winić komputera
    co za plaga :/ też to miałem, ale w innej puszce
    W kwietniu ma być nowy firmware, choć jeśli nikt nie zgłosi oficjalną drogą tego problemu, to ten firmware niczego nie zmieni.

Strona 294 z 372 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304344 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów