Strona 293 z 372 PierwszyPierwszy ... 193243283291292293294295303343 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 921 do 2 930 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    jak????

--- Kolejny post ---

jak????
    Link

Link 2 ?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez oszczepnik Zobacz posta
    Ok dotarł do mnie 5d, więc jak to często i gęsto bywa zabrałem się za focenie wszystkiego. Ale na poważnie to porównałem dwie puszki 5dIII i 1dsIII, pod względem Af, WB, szybkości i paru jeszcze bajerów.
    No ja rowniez porownywalem te 2 puszki z racji ich posiadania i wydaje mi sie, ze w deesie na 1600iso ziarno wyglada jak w piatce na 800iso czyli dees zachowuje sie lepiej pod tym wzgledem - czy masz podobne odczucia?

Mogę się z Tobą zgodzić, sądziłem, że Ds to już zabytek ale co klasa to klasa i wcale nie odstaje od 5.

--- Kolejny post ---

Mogę się z Tobą zgodzić, sądziłem, że Ds to już zabytek ale co klasa to klasa i wcale nie odstaje od 5.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    u mnie nie działa, albo coś zle zrobilem, możesz po polsku i po chłopsku jak dwuletniemu dziecku napisać
    pzdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Jak coś to można już używać pocketów z 600 ex i 5d III. Może ktoś czekał na tą współpracę sprzętów to informuję

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Wiem, że o kartach już trochę było. Mam jednak ciągle tę wątpliwość - co kupić do 5D mk III. Pytania do PRAKTYKÓW
    1) Czy SanDisk CF Extreme 32 GB 60 MB/s wystarcza w zupełności, czy "szarpać się" na coś szybszego? Bo pojemność to kwestia bardziej indywidualna, są "za i przeciw" 10 kart po 8 GB i jednej 128 GB
    Do 40D mam 3 karty SanDisc 8 GB 30 mb/s i jedną wolniejszą 2 GB, do 5D mk III ich raczej nie wykorzystam (no, awaryjnie, gdyby mi miejsca na wakacjach zabrakło...
    2) Skoro w przypadku kart SD ten aparat nie obsługuje większych szybkości - czy jest sens kupować SanDisk SDHC Extreme Pro 32 GB 95 mb/s , czy nie zwolni w nim zapisu SanDisk SDHC Extreme 32 GB 45 mb/s? Różnica w cenie dwukrotna...
    3) Wracając do kart CF - dużo dobrego się czyta o Lexarach, że to niezawodne, choć drogie, demony prędkości. Ale w Polsce trudno je znaleźć. Na stronie jednego ze sklepów są Lexar Prefessional 32 GB 800x (nota bene nie widnieją w przytaczanym wcześniej przez Kogoś z Kolegów anglojęzycznym zestawieniu testowym - takiej prędkości nie uwzględniono) za 420 PLN + 46 PLN dostawa (!!!). Stosunek szybkości do ceny, przy tej pojemności, wydaje się być w aż nadto w porządku, ale dlaczego nie oferuje tego więcej sklepów? Cena dostawy sugeruje wysyłkę z daleka... I czy cena tej karty nie jest podejrzanie niska? A zresztą, to pytanie o opinię, nie żadna reklama przecież:
    LEXAR Karta pamięci Compact Flash Professional UDMA7 32 GB (800x) | Pixmania
    Pozdrawiam

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Voyager70 Zobacz posta
    [...]co kupić do 5D mk III. Pytania do PRAKTYKÓW
    1) Czy SanDisk CF Extreme 32 GB 60 MB/s wystarcza w zupełności, czy "szarpać się" na coś szybszego?
    Mnie wystarcza. Nie wiem tylko czy "w zupełności". Szybszej CF nie posiadam.

2) Skoro w przypadku kart SD ten aparat nie obsługuje większych szybkości - czy jest sens kupować SanDisk SDHC Extreme Pro 32 GB 95 mb/s , czy nie zwolni w nim zapisu SanDisk SDHC Extreme 32 GB 45 mb/s? Różnica w cenie dwukrotna...
    Sensu nie ma - posiadam również SD Extreme Pro 95MB/s i w 5D3 jest wolniejsza niż rzeczona CF.

Coś już napisał

Mam pytanie do posiadaczy 5mkIII. Czy jest zauważalna różnica na korzyść przy zdjęciach na ISO 100 i ISO 50. Wg testów ISO 50 choć programowalna ma większą dynamikę tonalną, czy to jest zauważalne

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

3) Wracając do kart CF - dużo dobrego się czyta o Lexarach, że to niezawodne, choć drogie, demony prędkości. Ale w Polsce trudno je znaleźć. Na stronie jednego ze sklepów są Lexar Prefessional 32 GB 800x (nota bene nie widnieją w przytaczanym wcześniej przez Kogoś z Kolegów anglojęzycznym zestawieniu testowym - takiej prędkości nie uwzględniono) za 420 PLN + 46 PLN dostawa (!!!). Stosunek szybkości do ceny, przy tej pojemności, wydaje się być w aż nadto w porządku, ale dlaczego nie oferuje tego więcej sklepów? Cena dostawy sugeruje wysyłkę z daleka... I czy cena tej karty nie jest podejrzanie niska? A zresztą, to pytanie o opinię, nie żadna reklama przecież:
    LEXAR Karta pamięci Compact Flash Professional UDMA7 32 GB (800x) | Pixmania
    Pozdrawiam
    Pixmania to drogi sklep, a wysyłki realizują z magazynu w IE. Tutaj cena tej karty jest na poziomie €99.

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Tutaj tzn gdzie?

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Tutaj tzn gdzie?
    link
    Ostatnio edytowane przez sebfoto ; 28-01-2013 o 13:52 Powód: link

Strona 293 z 372 PierwszyPierwszy ... 193243283291292293294295303343 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów