Strona 291 z 372 PierwszyPierwszy ... 191241281289290291292293301341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 901 do 2 910 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Dopiero zaczyna Awatar macieksob
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Jak się spisuje 85L z 5d III. Jakiego body używałeś wcześniej?
    Według mnie ten obiektyw na 5d II ma tendencje do błądzenia w kiepskich warunkach, o 5d1 nie wspomnę.
    Z 40d i 1d III powiedziałbym że było dużo lepiej z ilością trafień.
    W innym wątku pytałem też o 6d, ale póki co nikt nic nie napisał.
    Pracowałem wcześniej na 5D i było różnie był bardzo kapryśny, na 5d3 na pojedynczym AF-ie trafia idealnie na każdym punkcie i w słabych warunkach(ISO 12800), gorzej w servo tu przy dynamicznych ujęciach silnik w obiektywie nie daje rady ,pierwsze strzały trafione później już nie. Ogólnie na 5d3 obiektyw ten pracuje prawie nieomylnie. Jestem przed zakupem 6d jako drugie body i tam głównie ma pracować 85 1.2 więc będę niebawem sprawdzał ,ale tam to tylko na środkowym bo tylko on jest krzyżowy.
    Ostatnio edytowane przez macieksob ; 13-01-2013 o 22:41

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Moim zdaniem wszystkie obiektywy bladza mniej wiecej tak samo, roznica jest jedynie w szybkosci tego bladzenia. 85L ma bardzo długa skale ostrosci przez co zajmuje mu to o wiele dluzej niz takiemu 85/1.8. Jesli fotografujesz cos w ruchu to wyostrzenie jest o tyle trudniejsze, ze gdy 85/1.8 zdazyl by zlapac ostrosc i strzelic fote, to 85L jest w trakcie ustawiania jej i gdy w tym momencie nastepuje zmiana odleglosci obiektu to ostrosci szuka dalej ... stad tez zludzenie ze radzi sobie gorzej.

Miasto
    Kalisz

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Moim zdaniem wszystkie obiektywy bladza mniej wiecej tak samo, roznica jest jedynie w szybkosci tego bladzenia. 85L ma bardzo długa skale ostrosci przez co zajmuje mu to o wiele dluzej niz takiemu 85/1.8. Jesli fotografujesz cos w ruchu to wyostrzenie jest o tyle trudniejsze, ze gdy 85/1.8 zdazyl by zlapac ostrosc i strzelic fote, to 85L jest w trakcie ustawiania jej i gdy w tym momencie nastepuje zmiana odleglosci obiektu to ostrosci szuka dalej ... stad tez zludzenie ze radzi sobie gorzej.
    To nie złudzenie ,wynik jest taki ,że nie trafia tak jak inne obiektywy. Testowałem z innymi i tam skuteczność o wiele większa.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Przy statycznych obiektach? Porownywales z inna 85'ka np. ta 1.8? Bo z inna ogniskowa moze sie roznic wynikiem chociaz by dlatego ze przy takim 35mm obszar lapania czujnikiem jest znacznie wiekszy niz przu 85mm. Ja sie przyznam ze nie porownywalem, moze przy okazji jakichs fot to zrobie.

Miasto
    Kalisz

Przy statycznych obiektach? Porownywales z inna 85'ka np. ta 1.8? Bo z inna ogniskowa moze sie roznic wynikiem chociaz by dlatego ze przy takim 35mm obszar lapania czujnikiem jest znacznie wiekszy niz przu 85mm. Ja sie przyznam ze nie porownywalem, moze przy okazji jakichs fot to zrobie.
    Przy statycznych wystarczy pojedynczyAF, przy dynamicznych silnik w tym obiektywie się nie wyrabia. Z 85 1.8 sprawdzałem jest dobrze.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Ale o to wlasnie pytam - czy porownywales go z 1.8 przy statycznych scenach? Ja obecnie nie mam 85/1.8 do porownania. Bo to ze 85L gorzej sobie radzi w ruchu to jasne, juz o tym pisalem - ale to nie znaczy ze ma problemy z czuloscia trafiania, tylko z szybkoscia.

Ja na prace 85L zlego slowa powiedziec nie moge, zarowno na 5D3 jak i 5D2 dziala precyzyjnie.
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 14-01-2013 o 09:13

Miasto
    Kalisz

Ale o to wlasnie pytam - czy porownywales go z 1.8 przy statycznych scenach? Ja obecnie nie mam 85/1.8 do porownania. Bo to ze 85L gorzej sobie radzi w ruchu to jasne, juz o tym pisalem - ale to nie znaczy ze ma problemy z czuloscia trafiania, tylko z szybkoscia.

Ja na prace 85L zlego slowa powiedziec nie moge, zarowno na 5D3 jak i 5D2 dziala precyzyjnie.
    Przy statycznych scenach AF w pojedynczym trafia idealnie tak samo przy 85 1.8 i 85 1.2 ,co do szybkości to oczywiście 85 1.8 wygrywa.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez macieksob Zobacz posta
    Przy statycznych scenach AF w pojedynczym trafia idealnie tak samo przy 85 1.8 i 85 1.2 ,co do szybkości to oczywiście 85 1.8 wygrywa.
    Ok, o to mi chodzilo. Dopytuje sie, bo zrozumialem ze w tych samych warunkach AF w 85/1.2 dziala mniej precyzyjnie co osobiscie uwazam za nieprawde On po prostu jest o wiele wolniejszy, ale nie mniej czuly czy mniej precyzyjny.

Miasto
    Kalisz

Ok, o to mi chodzilo. Dopytuje sie, bo zrozumialem ze w tych samych warunkach AF w 85/1.2 dziala mniej precyzyjnie co osobiscie uwazam za nieprawde On po prostu jest o wiele wolniejszy, ale nie mniej czuly czy mniej precyzyjny.
    Tak właśnie jest

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Mam ta kartę i działa bardzo dobrze z 5dIII. Żadnych problemów mogę z czystym sumieniem polecić
    A czy jest sens kupować jeszcze szybszą, ewentualnie jaka prędkość maksymalna ma sens? Mówię o CF oczywiście.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Strona 291 z 372 PierwszyPierwszy ... 191241281289290291292293301341 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów