Strona 278 z 372 PierwszyPierwszy ... 178228268276277278279280288328 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 771 do 2 780 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Ale jaja to ja mam zepsuty egzemplarz, bo u mnie nic nie bzyczy jak ostrzę manualnie .
    Mozesz sobie ostrzyc manualnie. Tu chodzi o to ze bez wzgledu na to czy ustawisz na obiektywie M czy AF to po wcisnieciu spustu migawki slychac w korpusie dziwne brzeczki. Ale trzeba sie troche postarac zeby to uslyszec.

Miasto
    New York

Cytat Zamieszczone przez skovarotka Zobacz posta
    Witam serdecznie. Od niedawna bawie sie mark III i zauwazylem ze podczas wciskania spustu pojawia sie po prawej stronie w korpusie dziwne ciche bzyko-brzeczenie. Wczesniej w marku drugim tego niemialem. Powiedzcie prosze czy u was tez cos tam bzyka?
    Sprawdzilem na swoim egzemplarzu. Brzeczy, czy tez swiergoli tylko gdy ma podpiety obiektyw, szczegolnie w trybie af i z wlaczona stabilizacja. Jesli wylacze Af i stabilizacje, to jedyny dzwiek jaki slysze to ciche "pikniecie", jak juz uda mi sie zlapac ostrosc. Zeby juz calkiem sie osmieszyc, odpialem obiektyw i sprawdzilem bez. Sam korpus dzwiekow nie wydaje po wcisnieciu do polowy przycisku wyzwalania migawki. Widac muchy wylecialy zanim je zauwazylem...

Ja sprawdzalem to na kilku szklach z i bez stabilizacji. Dziwne ze ci nie swiergoli po wcisnieciu spustu migawki kiedy ustawisz M na obiektywie. Mi na M rowniez swiergoli - do momentu puszczenia przycisku. Na AF swiergoli jakies kilka sekund po.

Widac ten typ tak ma. W pierwszej i drugiej piatce nic mi nie swiergolilo.

Stad moje do Was zapytanie.
    Ostatnio edytowane przez skovarotka ; 02-12-2012 o 22:02

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Trzeba obiektyw odłączyć od korpusu i pozwolić muchommm na świat polecieć.
    Ewentualnie w zestawie do czyszczenia matrycy dołączyć mikromuchobijkę...

Domyślnie 5DmkIII w praktyce

Tradycyjnie jak jest jakiś problem, nikt nie wie o co chodzi, sle zawsze znajdzie się 100 speców od idiotycznych żarcików o muchcach. Po kiego zaśmiecacie forum?

To ja jeszcze przynudze.

W moim egzemplarzu kiedy na obiektywie ustawione mam AF i wybiore
    MENU wowczas ten dzwiek slychac do
    czasu wyjscia z menu! Kiedy ustawione
    jest M na obiektywie to dzwieku nie ma.

Moze to ten "amazing" AF jest za to odpowiedzialny?

Nie wiem czy wymieniac sztuke czy z tym zyc. Ale moje wnioski sa takie ze to
    chyba ostatnia 5 - mialem ich trzy a najlepsza byla pierwsza.

Uzależniony Awatar kaindox

Ale zdjęcia Ci przez to wychodzą gorsze, nieostre a może zaszumione? Robaczki uciekają sprzed obiektywu przy zdjęciach makro? Bo nie rozumiem w czym by Ci to miało przeszkadzać.

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Ale zdjęcia Ci przez to wychodzą gorsze, nieostre a może zaszumione? Robaczki uciekają sprzed obiektywu przy zdjęciach makro? Bo nie rozumiem w czym by Ci to miało przeszkadzać.
    Mi to absolutnie w niczym nie przeszkadza pod warunkiem ze tak ma byc. Jesli wszystkie 5d mk3 maja taki bajer to ja spie spokojnie. Moje pytanie wyniklo stad ze ani pierwszy ani drugi mark tak nie brzecza. Stad moje pytanie do UZYTKOWNIKOW tego aparatu i prosba o sprawdzenie u siebie.

Coś już napisał

U mnie bzyczy i to bez znaczenia czy jest podpięty obiektyw
    To "COŚ" słychać po wciśnięciu każdego przycisku na korpusie .

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Hmm, jakiś kondensator niedomaga?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 278 z 372 PierwszyPierwszy ... 178228268276277278279280288328 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów