Strona 264 z 372 PierwszyPierwszy ... 164214254262263264265266274314364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 631 do 2 640 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez regnal Zobacz posta
    dzieki za ironiczną odpowiedź. nie pominę tego etapu. kupie dwójkę. ehhhh Ci Pro
    Witaj,
    byłem daleki od wszelkiej ironii, zmiany są takie ,że z perspektywy doceniam je bardzo. Pozdrawiam serdecznie i udanego wyboru życzę.

Miasto
    New York

Cytat Zamieszczone przez regnal Zobacz posta
    dzieki za ironiczną odpowiedź. nie pominę tego etapu. kupie dwójkę. ehhhh Ci Pro
    Ironia ironią, ja jednak dołączę się do zdania kolegów. Miałem II i jednak przesiadłem sie na III. Zdecydowanie warte to było swoich pieniędzy. Komfort pracy, niezawodność autofocusa i duże wartości ISO przesądzają o "lepszości" III. I kilka innych drobiazgów. A do pracy wymienione przez Ciebie obiektywy wystarczą aż nadto.
    Tym samym witam wszystkich, gdyż to mój pierwszy wpis na tym forum.

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Witaj Yankee. A po ile w NYC można legalnie nabyć MKIII z naciskiem na legalnie?

Miasto
    New York

Cytat Zamieszczone przez Rafaelito Zobacz posta
    Witaj Yankee. A po ile w NYC można legalnie nabyć MKIII z naciskiem na legalnie?
    AKtualnie MkIII w sieci Bestbuy kosztuje 3500 korpus i 4100 kit 24-105. Plus podatek chyba max 11%. W Amazonie i paru innych e-sklepach wystepuje w wielu wariantach "kitowych", niektóre bardzo ciekawe

Cytat Zamieszczone przez Gborek69 Zobacz posta
    AKtualnie MkIII w sieci Bestbuy kosztuje 3500 korpus i 4100 kit 24-105. Plus podatek chyba max 11%. W Amazonie i paru innych e-sklepach wystepuje w wielu wariantach "kitowych", niektóre bardzo ciekawe
    Można kupic taniej i to sporo
    ostanio Adorama sprzedawała na eBay'u za 2749.99 sprzedalli 818 sztuk ,chyba w ciagu jedego dnia.

Miasto
    New York

Cytat Zamieszczone przez zug Zobacz posta
    Można kupic taniej i to sporo
    ostanio Adorama sprzedawała na eBay'u za 2749.99 sprzedalli 818 sztuk ,chyba w ciagu jedego dnia.
    No tak, zdarzaja sie różne ciekawe oferty. Ty kupiłeś swój aparat w tym czasie w Adoramie?

Uzależniony

Nawiązując jeszcze do tematu podświetlania punktów AF, a raczej jego braku (poruszane. m.in. w postach 2593,4, 5, 2605,6,7), trafiłem na dość w sumie starą informację, że Canon nad tym pracuje. Taka poprawka w firmware, to chyba byłby dobry prezent (dla mnie genialny). Wspominają tez o wprowadzeniu możliwości przypisania funkcji zoom'owania podglądu zdjęcia "po staremu". Info oczywiście z Canon Rumors - tutaj i tutaj, oraz na filmie rozmowa z przedstawicielem Canona (ok. 8 minuty jest mowa o podświetlaniu punktów AF).

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    witaj Piotrze
    jest nam miło

Ja jako amator i były użytkownik mark II a obecnie mark III
    zalecam to samo
    Jeżeli jesteś w stanie zapłacić więcej to zdecydowanie mark III
    Może gdzieś wypróbuj puszki koniecznie w słabym świetle
    Oprócz AF masz jeszcze lepsze ISO Canon po raz 1 w historii poprawił wszystkie mankamenty poprzednika a nawet więcej.
    Wydasz pieniądze ale z puszki będziesz zadowolony nie będziesz myślał szybko o zmianie
    W trudnych warunkach AF najlepiej sprawdzać wybierając opcję "powiększenie punktu AF". Działa wtedy dużo sprawniej niż "Jednopunktowy Spot AF". W weekend miałem okazję o tym przekonać się robiąc zdjęcia na sali. Przy włączonym świetle nie było problemu, ale jak zostało zgaszone, wtedy zaczęły problemy. C16-35L i C135L czasem nie dawały rady na spocie, ale już przy wspomaganiu czterema dodatkowymi punktami - jak najbardziej.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta

Można to i tak spróbować wytlumaczyć.
    Bo tak jest, LCD w wizjerze zamiast naniesionych punktów.
    Nie pamiętam jak jest w 5dIII ale pamiętam że mnie to irytowało w nikonach, podświetlenie jest ale całości na czerwono i trzeba szukać wtedy czarnego punktu.
    Podświetlenie z 5dmkII i innych podobnych jest świetne, od razu widać w ciemnych scenach gdzie punkt złapał.

Jak to jest rozwiązane w starszych 1D?

Początki nałogu Awatar roofman

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Nie pamiętam jak jest w 5dIII ale pamiętam że mnie to irytowało w nikonach, podświetlenie jest ale całości na czerwono i trzeba szukać wtedy czarnego punktu.
    To nie tak... w starszych Nikonach podświetlanie punktu AF było tak mocne że rozświetlało sąsiednie punkty, stąd wrażenie że w ciemnym kadrze całość świeci. :-)

Strona 264 z 372 PierwszyPierwszy ... 164214254262263264265266274314364 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów