Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Nie. Jest inaczej. kliknięcie joysticka może mieć dwie funkcje-centrowanie punktu AF lub przełączanie pomiędzy centralnym a wybrany. Ja mam opcję drugą. Przełączając pomiędzy trybami (obszarami) AF mnie od razu przełącza na tą zeresjetrowaną i to jest idiotyczne. Przykład: Tryb pracy mam ustawiony na pojedynczy, standardowy czujnik AF (środkowy). Zmieniam sobie punkt na np. maksymalnie lewy. Teraz klikając na wybierak przełączam między środkowym a maksymalnie lewym . OK-finalnie ustawiam na środkowy i tak zostaje, pracuję na nim. Teraz powiedzmy chcę zmienić obszar AF np. na rozszerzony o 4 pola lub 8 . Wciskam co trzeba i Mfn -i tu dzieje się coś dziwnego. Pomimo, że pracowałem na centralnym, następny tryb nie ustawia mi rozszerzonego wokół centralnego tylko wokół maksymalnie lewego. Efekt jest taki, że w momencie przełączania trybu (obszaru) "miejsce" AF mi skacze od razu ze środka na lewo, a logiczne byłby gdyby został na czujniku, na którym pracowałem czyli środek by się rozszerzył o 4 lub 8 wedle chęci. Nie rozumiem logiki takiego działania.

Firmware-najnowszy czyli chyba 1.1.3.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 19-09-2012 o 01:22
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów