Strona 255 z 372 PierwszyPierwszy ... 155205245253254255256257265305355 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 541 do 2 550 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    różnica w jakości obrazka między 7d a 5d3 jest na tyle duża, że moim zdaniem nie da się ich używać równolegle w reportażu, żeby nie odczuwać pewnego dyskomfortu. przerabiałem już rózne towarzystwa dla 5d... i zawsze bolało.

A mój kumpel który używa do ślubów równolegle i 7d i 5dm2 nie ma żadnego dyskomfortu

Również "zleceniodawcy" nie tylko nie widzą różnicy , ale wręcz kiedy mają wybierać zdjęcia

do "fotoksiążki" często więcej wybierają z 7d niż 5d Może dlatego, że jak zauważył

najwięcej fajnych, nietypowych, trwających mgnienie oka chwil, spojrzeń, uśmiechów,

robi właśnie 7d ... /AF ?/

Coś już napisał Awatar arapaho
    Miasto
    Swiat

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    Może dlatego, że jak zauważył

najwięcej fajnych, nietypowych, trwających mgnienie oka chwil, spojrzeń, uśmiechów,

robi właśnie 7d ... /AF ?/
    Chyba tak. MK II trudniej uchwycic mgnienie oka Inaczej ma sie sprawa z nowym mk III.
    Natomiast jakosc obrazka z 7D faktycznie odbiega od tej z piatek. Lepiej miec wiec zestaw puszek o podobnej charakterystyce obrazu... Aczkolwiek, jak sie nie ma tego co sie by chcialo miec, to sie uzywa tego, co sie ma ...
    - .. -

Cytat Zamieszczone przez arapaho Zobacz posta
    Chyba tak. MK II trudniej uchwycic mgnienie oka Inaczej ma sie sprawa z nowym mk III.
    Natomiast jakosc obrazka z 7D faktycznie odbiega od tej z piatek. Lepiej miec wiec zestaw puszek o podobnej charakterystyce obrazu... Aczkolwiek, jak sie nie ma tego co sie by chcialo miec, to sie uzywa tego, co sie ma ...

Jakość... jakość... jakość ... ważna, ale czy najważniejsza? A gdzie pomysłowość? kreatywność?

oryginalność? Oglądałem reportaże z wielu ślubów. Nudne jak flaki z olejem! Właściwie to

wszystkie takie same, zmieniały się tylko twarze. Miesiąc temu byłem na weselu, gościem

był student z lustrzanką "entry level", to jego ujęciami zachwycali się potem młodzi , a nie fotkami

z dwóch FF, które dżwigał na szyi i pasku fotograf. / w tym 5dm3 / . Widziałem jak student

z zazdrością patrzył na sprzęt fotografa .... a ja widząc reakcję młodych myślę, że powinno

być odwrotnie
    Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 03-09-2012 o 21:09

Nie mówcie mi, że 5DII nie da się uchwycić chwili...Nie no...co mają powiedzieć ludzie pracujący na analogach, którzy jakoś przez wiele lat potrafili robić zdjęcia, a ich sprzęt ani nie należał do szybkich, mogli zrobić znacznie mniej zdjęć...
    To my robimy zdjęcia i to od nas zależy, co uchwycimy. Może i łatwiej 7D to zrobić, ale bez przesady.
    Oki...temat wątku jest inny. 5DIII.
    I love this body

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    [...] to jego ujęciami zachwycali się potem młodzi , a nie fotkami

z dwóch FF [...]
    A Ty się tymi ujęciami zachwycałeś?
    Za chwilę dojdziemy do wniosku, że najlepsze foty ślubne wychodzą komórką. Sprzęt jest ważny nie ma co się oszukiwać.

.......

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    A Ty się tymi ujęciami zachwycałeś?
    Za chwilę dojdziemy do wniosku, że najlepsze foty ślubne wychodzą komórką. Sprzęt jest ważny nie ma co się oszukiwać.

Może nie tyle zachwycałem się , bo nie wpadam zbyt szybko w euforię, ale podobały mi się. Były
    takie inne. Duża część robiona jakby z poziomu oczu małego dziecka lub większego psa. Nawet
    zakładanie obrączek sfotografował od spodu. Poza tym na każdym zdjęciu były fajne "interakcje"
    fotografowanych ludzi. Nie starał się, żeby goście wyglądali za zdjęciach ładnie, wydawało mi się,
    że wręcz cechowała go tu pewna złosliwość Co więcej - jego zdjęcia wywoływały u młodych
    emocje - śmiech, zawstydzenie i takie tam .... w przeciwieństwie do prawie beznamiętnie oglądanych
    fotek wynajętego fotografa.

Sprzęt jest ważny, ale .... w tym przypadku nie był najważniejszy
    Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 03-09-2012 o 22:20

Coś już napisał Awatar arapaho
    Miasto
    Swiat

5dMKII robi swietne zdjecia, szczegolnie w rekach dobrego fotografa, nie mniej jednak szybkosc AF daje nam mozliwosc uchwycenia wiekszej ilosci ulotnych momentow ...
    A co do studenta z entry levelem - nie kazdy fachowiec, po 20 latach cykania slubow, sili sie na kreatywnosc wieksza niz sytuacja zmusza...
    Po prostu chyba proza zycia, to kreatywnosaci kat .. Niejeden byly student, po 20 latach, bedzie robil przecietne zdjecia, nie bedzie mu sie chcialo kombinowac i szalec z aparatem...
    Choc za 20 lat, to juz moze aparaty same beda robily zdjecia

--- Kolejny post ---

Tak sie zastanawiam, na ile kreatywnosci moze sobie pozwolic fotograf wynajety na zlecenie slubu. Zwazywszy na to, iz zdjecia takie musza cechowac sie pewnz jakoscia i standardem. A slub, jak to slub, dzieje sie akcja i nie ma powtorek ... Jak wiec zrobimy pewien "standardzik", moze juz nie byc czasu na dodatkowe "fisiowanie"... Co o tym sadzicie ?
    - .. -

Dopiero zaczyna

Moim zdanie liczy się chwila! Plastyka na drugim planie. 35L podpięte do 20D zachwyca i niektórzy pytają czy to z piątki.
    Zdecydowanie starymi piątkami da się złapać dobrą scenę ale traciłem też często przez shuter lagi, a 7D jest dużo szybsze.
    Na pewno nie pozbywałbym się nigdy pełnej klatki ale mógłbym ją traktować wyjątkowo i tylko do specjalnych zastosowań, a resztę czesać szybkim dopracowanym body aps-c.

Myślałem że 5D mkIII łączy w sobie szybkość i jakość niestety obraz nie ma większej dynamiki od wielu różnych cropów innych producentów. A co do szybkości to lagi bardzo małe ale na razie o AF nie wypowiadam się stanowczo, bo nie wiem czy nie mam bubla.

--- Kolejny post ---

5dMKII robi swietne zdjecia, szczegolnie w rekach dobrego fotografa, nie mniej jednak szybkosc AF daje nam mozliwosc uchwycenia wiekszej ilosci ulotnych momentow ...
    A co do studenta z entry levelem - nie kazdy fachowiec, po 20 latach cykania slubow, sili sie na kreatywnosc wieksza niz sytuacja zmusza...
    Po prostu chyba proza zycia, to kreatywnosaci kat .. Niejeden byly student, po 20 latach, bedzie robil przecietne zdjecia, nie bedzie mu sie chcialo kombinowac i szalec z aparatem...
    Choc za 20 lat, to juz moze aparaty same beda robily zdjecia

--- Kolejny post ---

Tak sie zastanawiam, na ile kreatywnosci moze sobie pozwolic fotograf wynajety na zlecenie slubu. Zwazywszy na to, iz zdjecia takie musza cechowac sie pewnz jakoscia i standardem. A slub, jak to slub, dzieje sie akcja i nie ma powtorek ... Jak wiec zrobimy pewien "standardzik", moze juz nie byc czasu na dodatkowe "fisiowanie"... Co o tym sadzicie ?
    Też tak myślę. Standardzik musi być ale na najwyższym możliwym dla nas poziomie.
    Niestety z czasem człowiek ma mniej zapału ale jak się trafi fajna para i ciekawi goście/miejsca to aż się chce starać i latać gdzie popadnie.

Zrobiłem kiedyś na ślubie / jako gość/ zdjęcie kiedy pannie młodej wypada z ręki bukiet,
    i razem z panem młodym próbują go złapać zanim znieruchomieje na posadce Ich miny,
    ręce wyciągnięte w kierunku lecącego bukietu .... zdjęcie oprawili i powiesili na ścianie.
    Nie podejrzewałem siebie o taki refleks, a AF 7d o taką szybkość ... a może tylko miałem
    szczęście

Dopiero zaczyna Awatar popi1612

Dzięki skydiver; 8-ka - w galerii - faktycznie źle nie wygląda.

Mówisz, że WB był na AUTO? No to chyba nie jest źle
    Pzdr, Piotr

Strona 255 z 372 PierwszyPierwszy ... 155205245253254255256257265305355 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów