Cytat Zamieszczone przez arapaho Zobacz posta
Chyba tak. MK II trudniej uchwycic mgnienie oka Inaczej ma sie sprawa z nowym mk III.
Natomiast jakosc obrazka z 7D faktycznie odbiega od tej z piatek. Lepiej miec wiec zestaw puszek o podobnej charakterystyce obrazu... Aczkolwiek, jak sie nie ma tego co sie by chcialo miec, to sie uzywa tego, co sie ma ...
Moim zdanie liczy się chwila! Plastyka na drugim planie. 35L podpięte do 20D zachwyca i niektórzy pytają czy to z piątki.
Zdecydowanie starymi piątkami da się złapać dobrą scenę ale traciłem też często przez shuter lagi, a 7D jest dużo szybsze.
Na pewno nie pozbywałbym się nigdy pełnej klatki ale mógłbym ją traktować wyjątkowo i tylko do specjalnych zastosowań, a resztę czesać szybkim dopracowanym body aps-c.

Myślałem że 5D mkIII łączy w sobie szybkość i jakość niestety obraz nie ma większej dynamiki od wielu różnych cropów innych producentów. A co do szybkości to lagi bardzo małe ale na razie o AF nie wypowiadam się stanowczo, bo nie wiem czy nie mam bubla.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez arapaho Zobacz posta
5dMKII robi swietne zdjecia, szczegolnie w rekach dobrego fotografa, nie mniej jednak szybkosc AF daje nam mozliwosc uchwycenia wiekszej ilosci ulotnych momentow ...
A co do studenta z entry levelem - nie kazdy fachowiec, po 20 latach cykania slubow, sili sie na kreatywnosc wieksza niz sytuacja zmusza...
Po prostu chyba proza zycia, to kreatywnosaci kat .. Niejeden byly student, po 20 latach, bedzie robil przecietne zdjecia, nie bedzie mu sie chcialo kombinowac i szalec z aparatem...
Choc za 20 lat, to juz moze aparaty same beda robily zdjecia

--- Kolejny post ---

Tak sie zastanawiam, na ile kreatywnosci moze sobie pozwolic fotograf wynajety na zlecenie slubu. Zwazywszy na to, iz zdjecia takie musza cechowac sie pewnz jakoscia i standardem. A slub, jak to slub, dzieje sie akcja i nie ma powtorek ... Jak wiec zrobimy pewien "standardzik", moze juz nie byc czasu na dodatkowe "fisiowanie"... Co o tym sadzicie ?
Też tak myślę. Standardzik musi być ale na najwyższym możliwym dla nas poziomie.
Niestety z czasem człowiek ma mniej zapału ale jak się trafi fajna para i ciekawi goście/miejsca to aż się chce starać i latać gdzie popadnie.