Cytat Zamieszczone przez skydiver Zobacz posta
AF super dokładny w każdym punkcie niezależnie od przysłony. Odnoszę jednak wrażenie, że nieco dłużej ostrzy niż mk II.
Mam podobne odczucia z tym że u mnie szczególnie wyczuwalne jest to na OneShot.

Silent Shutter- świadkowa po ślubie spytała czy zrobiłem dużo zdjęć, bo jakoś nie było mnie słychać, a wujek to ciągle kłapał lustrem
Fantastyczna rzecz! W kościele jestem bezgłośny, na plenerze nie rozpraszam, a i podczas zwyczajnego "polowania na miny" gdy nie gra muzyka bywam długo nie zauważony. Jest to jedna z najlepszych funkcji w jaką wyposażono ten aparat.

-nie wiem jak u Was, ale odnoszę wrażenie, że 5D mk III sporo niedoświetla -1/3 do nawet -1EV. Zauważyłem, że tak się często dzieje przy autoiso. Też tak macie?
Tak, też tak mam ale już wiem jakie są tego przyczyny. Nowy światłomierz który zachowuje się inaczej niż ten w 5D mkI (nie wiem jaki był w mkII) oraz nowy wyświetlacz z automatyczną regulacją jasności świecenia.
Trzeba się ich nauczyć, powoli się przyzwyczajam. Inna sprawa to korekcja lampy. Mam wrażenie że częściej w sali koryguję na ponad +1EV niż dawniej (przy czym kontroluje histogram).

-ktoś pytał o AF z 85L. Cóż...jest bardzo dokładnie niezależnie od punktu, ale odnoszę wrażenie, że centralny punkt ostrzy nieco wolniej niż mk II lub mk I. Do wesela chyba bym wolał 85/1.8, ale bez sensu kupować drugie szkło.
Niestety nie posiadam 85L, a 85USM ma szybki AF ale bywa niecelny, cudów z nim nie ma natomiast jest szybki, to fakt. Myślę że warto to kupić bo obraz ma naprawdę świetny, bardzo ostry od pełnej dziury, mniejsze aberracje od Lki, tylko bokeh gorszy od większej siostry.