Ja kupiłem Wizardy tylko dlatego, że stopka nadajnika przenosi pełną automatykę. Nowe pixele tak potrafią?
Nie, ale nowe YONGNUO to potrafią. PW przenosi automatykę. Ale co dalej? Jak zamontujesz AC3 jak lampa jest na stopce? Można sterować za pomocą np 580EX ale od tygodnia przekonuję się, że to rozwiązanie działa w cały świat. W ogóle mam nieodparte wrażenie, że PW działają w cały świat. Mam je od kilku tyg i praktycznie przy każdym ustawieniu gdy lampa jest na stopce w PW umieszczonym na aparacie i chce używać grup jest coś nie tak... Nie wiem, może mam uszkodzone PW. Chciałem to skonfrontować ale żaden z właścicieli nie ma ochoty odpisać mi w wątkach do tego przeznaczonych :-)
6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard
Po umieszczeniu 580exII na PW sterowanie odbywa sie przez lampe, dziala wszystko, grupy itd...
PW przenosi wtedy wszystkie informacje droga radiowa, a nie jak to ma miejsce w samych lampach, podczerwienia ...
Zwieksza sie wiec zasieg dzialania oraz mozliwosc dzialania w plenerze, dzieki radiu.
Jesli to nie dziala, trzeba szukac przyczyny albo w lampie sterujacej, albo w PW - wadliwe...
Opisuje na przykladzie moich PW, nadajnik i trzy odbiorniki.
Ostatnio edytowane przez arapaho ; 01-09-2012 o 11:50
- .. -
Pixel King przenoszą również pełną automatykę, zoom, TTL2, grupy, jest pełne sterowanie lampami w menu 5dmk III. I do tego mają wspomagania AF w nadajniu - to ogromny plus IMO. I do tego kosztują grosze. Wcześniej miałem Pixell Knight i były problemy ze stabilnością, wieszały się. Całe szczęście w sklepie przyjęli mi w ramach gwarancji i zamienili na pixel king.
Ostatnio edytowane przez skydiver ; 01-09-2012 o 12:13
Wysłałem Ci PM z prośbą o kontynuację tej rozmowy w Wątku bezprzewodowe wyzwalanie lamp i tam też odpowiem cytatem na Twoją odpowiedź.
Nie używam kontrolera ac3. Moja konfiguracja jest prosta: body na M, lampa na nadajniku w automacie i druga lampa na odbiorniku jako kontra. Na sali weselnej sprawdza się wyśmienicie.
Jednak nie róbmy tu offtopa, pisz na PW jak coś.
Wracając do 5d mkIII - na co ustawiliście sobie przyciski programowalne w swoich puszkach?
Odpisałem z zacytowaniem w wątku Bezprzewodowe wyzwalanie lamp. EOT