Strona 246 z 372 PierwszyPierwszy ... 146196236244245246247248256296346 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 451 do 2 460 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Uzależniony

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Nie doszukiwałbym się w tym ujęciu większej logiki, tak miałem ustawiony i strzeliłem, precyzyjny miałem na myśli pojedynczy mały kwadracik w dużym kwadraciku - fachowo nazywa się to "jednopunktowy spot AF".
    Nie o logikę ujęcia chodzi, tylko o właściwości tej figurki na samochodziku (bo z opisu wynika, że na nią ostrzyłeś), ale to musiałbyś przeczytać wspomniane artykuły, żeby była jasność, nieważne. Ponowię natomiast pytanie, czy skrajne położenie pierścienia ostr., to było to na "najbliżej", bo to zasadnicza kwestia przy obiektywie macro, a 1,2 sek jak piszesz, to dość długo gdyby chodziło o powrót z ustawienia na nieskończoność, a z przeciwnego końca nie długo .

Coś już napisał

Codzi oczywiscie o FoCal.

Dopiero zaczyna Awatar popi1612

Tak czytam niektóre opinie "w praktyce" i chyba jednak poczekam "jeszcze chwilę" z przesiadką na kolejne body/obiektyw...

Tak na marginesie wkurzający fakt kaszanienia nowinek technologiczy (w tym przypadku MkIII) jest niczym w porównaniu do faktu brnięcia w ślepą uliczkę przy, hm... olewaniu potencjalnych klientów przez, zarówno, firmę na C jak i na N.

Kiedyś wystarczał 1 krzyżowy, i tylko 3 programy (M,Av,Tv), i brak szybkiej zmiany ISO/filmu (choć to faktycznie mogło być nieźle upierdliwe) a teraz co? Jeden egzemplarz obiektywu trafia, drugi nie. Jeden egzemplarz aparatu ostrzy, drugi nie...

Cena postępu? Chyba podstępu.

I żeby nie było (no tak, zapomniałbym), że kiedyś sprzęt faktycznie był niezawodny (solidny?!) a obecnie słowo "niezawodny" systematycznie dezaktualizuje się w "rękach" kolejnych focących.

Panowie z C/N: weźcie się w końcu kurna do roboty!
    Pzdr, Piotr

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Tak czytam niektóre opinie "w praktyce" i chyba jednak poczekam "jeszcze chwilę" z przesiadką na kolejne body/obiektyw...
    czekaj, a nawet sprzedaj to co masz bo tylko camera obscura pozbawiona jest wad
    nikt ,nikogo nie zmusza do kupowania czegokolwiek a zwłaszcza tak "nieudanych" sprzętów. koniec kropka
    ile można jęczeć? i dlaczego jęczą głównie ci co nie maja tego sprzętu??????
    jęczcie w watkach , które was dotyczą ,proszę
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    czekaj, a nawet sprzedaj to co masz bo tylko camera obscura pozbawiona jest wad
    nikt ,nikogo nie zmusza do kupowania czegokolwiek a zwłaszcza tak "nieudanych" sprzętów. koniec kropka
    ile można jęczeć? i dlaczego jęczą głównie ci co nie maja tego sprzętu??????
    jęczcie w watkach , które was dotyczą ,proszę
    Wybacz ale uważam, że popi1612 ma racje, czołowi producenci traktują po macoszemu pewne sprawy, a inni producenci znowu nie dają pewnych rozwiązań. Doznałem to na własnej skórze.
    Wyścig na nowe lepsze body ale nie za dobre, żeby nie dać wszystkiego powoduje, że zapomina się o tym że sprzęt musi być dobrze przetestowany nim pójdzie do sklepu. A ja Ci powiem że w pierwszy wieczór zobaczyłem że w moim 5d mkIII podświetlenie LCD włącza się przy przełączaniu trybów z C1 na C2 i C3.
    Wczoraj patrze a w nowym firmwarze już zostało to wyeliminowane.
    To jest namacalne świadectwo że robią to na już oby poszło i zarabiało.
    Jak można było tego nie zauważyć??
    To co dopiero mogli spitolić w ważniejszych sprawach jak AF??

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to po co kupujesz taki szajs?? kup w końcu coś porządnego, ciesz się życiem a nie trać go na takie rzeczy
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

A wracajac do konkretnych rzeczy a nie biedolenia, to czy na wysokich iso nadal jest ten dziwny zafarb w prawym dolnym rogu po aktualizacji softu?

Początki nałogu Awatar luc_october

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    A wracajac do konkretnych rzeczy a nie biedolenia, to czy na wysokich iso nadal jest ten dziwny zafarb w prawym dolnym rogu po aktualizacji softu?
    Niestety tak i chyba się to nie zmieni :/
    Na samplach które dałem na poprzedniej stronie widać ewidentnie, a soft mam najnowszy.

Dopiero zaczyna

Przyznam że na fotach z "zycia" do ISO 12800 nie zauważyłem tego problemu. Mam tu na myśli mRAW.
    Robiłem też czarną klatkę (z dekielkiem na szkle ) i po rozjaśnieniu mRAW w ACR widzę niewielkie skupienie szumu w prawym dolnym rogu, niewiele większe od reszty kadru.
    Może piszecie tu o większych czułościach niż 12800?
    Nie jestem szumofobem ale dla mnie to jest max użyteczności.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Nie o logikę ujęcia chodzi, tylko o właściwości tej figurki na samochodziku (bo z opisu wynika, że na nią ostrzyłeś), ale to musiałbyś przeczytać wspomniane artykuły, żeby była jasność, nieważne. Ponowię natomiast pytanie, czy skrajne położenie pierścienia ostr., to było to na "najbliżej", bo to zasadnicza kwestia przy obiektywie macro, a 1,2 sek jak piszesz, to dość długo gdyby chodziło o powrót z ustawienia na nieskończoność, a z przeciwnego końca nie długo .
    Skraj był najdalszy, ten od początku, bo między 3m a nieskończonością na skali jest ze 2mm ;-), ostrzone na samochodzik. Ściągnąłem ten artykuł, w wolnej chwili spróbuję się zagłębić w jego treść.

Narzekaczom tym, którzy nie mając aparatu a się wypowiadają: mówię stanowcze NIE.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez czary44 Zobacz posta
    Podobnie testowałem swoje piątki. Masz możliwość sprawdzenia jak szybko zrobi to mkI lub mk II ?
    Niestety nie.
    Ostatnio edytowane przez latant ; 28-08-2012 o 20:57
    CMEHA - reszta to upgrade

Strona 246 z 372 PierwszyPierwszy ... 146196236244245246247248256296346 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów