Strona 244 z 372 PierwszyPierwszy ... 144194234242243244245246254294344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 431 do 2 440 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Czyli nie jest wolniej i mniej celnie
    Czy jest wolniej? na pewno nie w trybie servo. W one shot może delikatnie wolniej na 50mm, na 24mm nie widzę różnicy. Wiadomo że jedynka miała konkretniejszy shutter lag co pewnie też ma na to wpływ. Porównać nie mogę bo niestety musiałem pozbyć się jedynki.
    W reportażu nie widzę większych różnic, na ciemniejszej sali w tańcu też trafia tak samo jak jedynka.
    Nie zauważyłem większego wzrostu nietrafionych zdjęć niż z jedynki. Używam wszystkich krzyżowych.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    Po ostatnich postach można odnieść wrażenie,że kupiliśmy niezły szrot?
    Ja się z powodu tych postów powstrzymałem od zakupu,który był już postanowiony
    a teraz wkleję coś z wątku o mk II sprzed paru lat
    Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Kuba, dzięki za głos rozsądku w wątku pełnym niezdrowych emocji. Mnie Twoje zdjęcia przekonują, że jest to bardzo dobra puszka i że warto ją mieć.
    Na tym forum jest niestety niezdrowa sytuacja polegająca na tym, że najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy danego sprzętu nigdy nie mieli w rękach. Proszę więc ich wszystkich o nie wyciąganie pochopnych wniosków, nie wydaje mi się, żeby canon przy prezentacji nowej 5-ki strzelił jakąś gafę. Za dużo ma do stracenia. Moim zdaniem warto dopłacić różnicę w cenie do 5D mk2 w stosunku do starek 5-ki i wkrótce sam zamierzam tę puszkę kupić.
    Wielkie dzięki dla kolegów, którzy mają już ten aparat i w jasny sposób prezentują jego możliwości - chwała Wam za to. A reszta niech się 3 razy zastanowi co pisze, bo później czyta to setki ludzi i powiela w innych wątkach.
    lata mijają a nowy canon zawsze gorszy od starego;-), jednocześnie nowy stając się starym zyskuje na wszystkim
    ot taka logika fotoludków
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 27-08-2012 o 15:24
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    lata mijają a nowy canon zawsze gorszy od starego;-), jednocześnie nowy stając się starym zyskuje na wszystkim
    ot taka logika fotoludków
    Taaaakkkk... ale nie bierzesz pod uwagę, że nowe bywa niedopracowane i bywają wadliwe egzemplarze które robią właśnie ten rumor??
    Miałem już kilka aparatów, nigdy nie psioczyłem i dopiero nowa piątka trafiła mi się "jakaś inna"

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

biorę, tzw choroba wieku niemowlęcego

Cytat Zamieszczone przez czary44 Zobacz posta
    nowa piątka trafiła mi się "jakaś inna"
    miałeś po prostu pecha
    ale to nie przekreśla nowej piątki , a takie już możemy przeczytać opinie
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

A ja właśnie kupiłem 5DMKIII ze szkiełkami jakie planowałem (opis w profilu). Stwierdziłem, że odchodzenie od decyzji jaką podjąłem (pomimo że w głowie miałem waterloo który aparat kupić) uczyni mi większy burdel w głowie.
    Teraz, że tak offtopem pojade, mam gdzieś negatywne opinie. Mój jest "outstanding" i nic tego nie zmieni.

A tak w temacie, mój AF ze szkłem 24-105/f4 ostrzy w mojej (jako amatora) opini kapitalnie we wszystkich strefach (miałem kiedyś ND3s + Nikkor 24-70/f2.8 i jakieś tam porównanie mam). Moim marzeniem jest teraz aby kupić 24-70/f2.8 IS II jak się pojawi mając nadzieje że wydobędzie maks. z 5DMKIII. No ale na to poczekam i powoli dozbieram.

W kwestii opini obecnych użytkowników aparatów, może by tak zrobić zwykły szkolny (obiektywny) system oceniania danych obszarów aparatu.
    Np.

AF (przypadek A-n) - ocena (1-6)
    funkconalnośc x - ocena (1-6)
    funkconalnośc y - ocena (1-6)
    funkconalnośc z - ocena (1-6)
    ....
    ....
    ....

Gdyby zebrało się więcej takich opini/ocen (obiektywnych na miarę możliwości opiniodawcy) potencjalni kupujący uśredniając wyniki, mogliby wtedy łatwiej podjąć decyzje.
    Mi osobiście tego brakowało przed zakupem.

Teraz jest po frytkach z czego się cieszę.

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar PoulN

Proponuje zrobić zestawienie zdjęć osoób które narzekają na Mk3 z tymi, którzy nie narzekają.

Stawiam że Ci co narzekają schowają się z tyłu i to nie z powodu "wadliwego" czy niedopracowanego aparatu.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 27-08-2012 o 16:38

Coś już napisał

Jak włączy się podświetlanie na ekranie punktu af to najpierw znajdzie punkt a po ułamku sekyndy podświetli i to jest wkurzające więc wyłączyłem . Mam jednak pytaie. Jak ustawić żeby np: lewy -ustawiony punkt af w poziomie biegał w tym samym punkcie tylko w pionie/ Niby ustawiłem ale on po zmianie na pion ustawia się na środku. Czegoś nie wiem ?

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    Jak włączy się podświetlanie na ekranie punktu af to najpierw znajdzie punkt a po ułamku sekyndy podświetli i to jest wkurzające więc wyłączyłem . Mam jednak pytaie. Jak ustawić żeby np: lewy -ustawiony punkt af w poziomie biegał w tym samym punkcie tylko w pionie/ Niby ustawiłem ale on po zmianie na pion ustawia się na środku. Czegoś nie wiem ?
    Si...w menu AF, w czwartej zakładce, ostatnią opcję zmieniasz ...Orientation linked AF point . Pozdrawiam.

Dodam, że to jest po prostu oddzielne ustawiania AF na kadr poziomy i pionowy. To już było w 7D
    Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 27-08-2012 o 19:37

Coś już napisał

No wlaśnie słyszałem ,ze to 7d miała ale nie dysponuję 7-demką . Dzięki!

--- Kolejny post ---

No i właśnie mam to właczone "Punkt AF powiązany z orient."ale nie chodzi wraz ze zmiana poożenia .Zatrzymuje sie na centralnym ?
    Jakis myk tu jest ?

--- Kolejny post ---

Potwierdzam też dzialanie AF na punktach bocznych w złych warunkach oświetleniowych. Centralny radzi sobie dobrze , boczne juz słabiej >

Awatar KoArtFoto
    Miasto
    Szczecin

witam
    interesuje mnie połączenie 5dvIII z C 100mm macro L, jutro kupuje te puszkę i chce do niej 100-tke jako portret + macro - czyli wykorzystać uniwersalność, stabilizacje, dodam ze lubię ostrość w portrecie wiec świadomie wybieram 100L a nie 135L ( nie żeby 135-tce jej brakowało ), biorę do niej tez 35mm 2.0 ale to już inna sprawa,
    w każdym razie interesuje mnie jaka 100L osiąga szybkość z 5dvIII, jak im się razem współgra w słabym świetle - czyli raczej techniczne połączenie niż optyczne ( bo tego spodziewam się na wysokim pułapie - robiłem 5d v2 + 100L i obrazek jest super lecz szybkość AF nie porywa )
    pozdrawiam

Strona 244 z 372 PierwszyPierwszy ... 144194234242243244245246254294344 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów