Strona 243 z 372 PierwszyPierwszy ... 143193233241242243244245253293343 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 421 do 2 430 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Coś już napisał

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

natywne iso 100 + 24 mpix z nex-7 są niedoprzecenienia na trasy.
    K_4 --> wybór raczej zależny od szkieł których użyjesz. Jak potrzebujesz 85/1.2 to nie masz wyboru
    Ja jadę na sigmach (szukam jeszcze do kompletu 15-30, którą kiedyś miałem), które sa w każdym systemie, ale ja to amator jestem i się nie znam

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Dobra z innej beczki (bo ostatnio gadane jest o prędkości AF-u), a boczne są w praktyce takie jak centralny? Czy też widać różnicę w szybkości i celności?
    pionowe punkty ostrości wyraźnie słabsze napewmo pod względem szybkości - ja odrazu je wyłączyłem. Z resztą bocznych (krzyżowe) ogromnej przepaści pomiędzy centralnym nie zauważyłem i to jest na plus w stosunku do mII. Dodam jedynie że jeszcze nie testowałem w ekstrymalnych warunkach... najciemniej (f 1,8 iso 2500 1/250)

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez serano Zobacz posta
    pionowe punkty ostrości wyraźnie słabsze napewmo pod względem szybkości - ja odrazu je wyłączyłem. Z resztą bocznych (krzyżowe) ogromnej przepaści pomiędzy centralnym nie zauważyłem i to jest na plus w stosunku do mII. Dodam jedynie że jeszcze nie testowałem w ekstrymalnych warunkach... najciemniej (f 1,8 iso 2500 1/250)
    Aż z ciekawości chyba zagadam z gościem z mojego miasta w sprawie postrzelania D700 by przekonać się ma magii AF-u

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Dobra z innej beczki (bo ostatnio gadane jest o prędkości AF-u), a boczne są w praktyce takie jak centralny? Czy też widać różnicę w szybkości i celności?
    W moim egzemplarzu boczne krzyżowe w słabych warunkach częściej pudłują niż środek i góra czyli podwójnie krzyżowe Mam wrażenie także że mają tendencje do back focusa.
    Gdy jest jasno to 99% trafień. Generalnie im mniej światła tym gorzej z celnością i spadek jest wyraźny.

Na wyjazdy zawsze biorę bezlusterkowca. W moim przypadku jest to e-p1.
    Olka wybrałem ze względu na dużą ilość szkieł (szczególnie stałek) i fakt że są i będą zawsze mniejsze od aparatów z aps-c.
    Ponadto ma dość szybki AF, a nowsze modele e-p3, e-pl3, e-pm1 mają szybsze od nie jednej lustrzanki.
    Miałem w rękach e-pm1 i jak się wkurzę już tak konkretnie na Canona to zacznę tym robić kotleta
    Plener ślubny na Malcie zrobiłem już swoim penem i 45 1,8

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez K_4 Zobacz posta
    czy dobrze robie kupując Canon'a do robienia fot podróżując po świecie (ludzie, architektura, krajobrazy czasami i oczywiście mojego synka który jakby oddał mi choć 5% swojej energii i wigoru to 200k fotek bym zrobił w dwa miesiące hehe).
    Krótko mówiąc dobrze robisz
    Ubiegłoroczny wypad zrobiłem z 50D + C24-105 + S10-20 link, więc po 5DIII można spodziewać się więcej: bardziej użytecznego ISO + lepszego AF co poprawi zdjęcia w ciemnych klasztorach, kościołach i tym podobnych świątyniach oraz nocnego życia ulicy, do dynamicznych scen np. tańce oraz krajobrazów, ta plastyka obrazu. Z tym że zamiast C24-105 zastanów się nad bardziej użytecznym w podróży C70-200 f4 IS + C17-40 + C50 1,4.
    CMEHA - reszta to upgrade

Coś już napisał

Po ostatnich postach można odnieść wrażenie,że kupiliśmy niezły szrot?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

może niektórzy, moja bajka cały czas trwa
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

...też nie narzekam, a przesiadłem się z 1ds3. Oczywiście przełożyłbym kilka opcji do nowego AFa, jak chociażby aktywacje tylko 9ciu zewnętrznych punktów i podświetlenie wybranego pkt. Chciałem jeszcze dodać, że rzadko używam środkowego punktu, takie przyzwyczajenie z jedynki
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    ...też nie narzekam, a przesiadłem się z 1ds3.
    Czyli nie jest wolniej i mniej celnie

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    Po ostatnich postach można odnieść wrażenie,że kupiliśmy niezły szrot?
    Ja się z powodu tych postów powstrzymałem od zakupu,który był już postanowiony

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

serano a możesz mi w paru zdaniach powiedzieć o Af D700 w porównaniu do 5DmkIII. Bo w porównaniu do II mam rozeznanie. Napisz na PW aby nie robić wojny aefowej.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Strona 243 z 372 PierwszyPierwszy ... 143193233241242243244245253293343 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów