Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Wyobraźnia to jedno, a rzeczywistość to drugie. Świadomie wybrałeś sposób, który z samego założenia z góry skazuje Cię na większy procent straconych zdjęć. Po to jest możliwe rozdzielenie przycisku AF od spustu migawki, żeby można było jeszcze szybciej fotografować. Tylko w zamian wymaga umiejętności posługiwania się niezależnie dwoma palcami, jakkolwiek to zabrzmi.
    No dobrze, nigdy nie próbowałem robić fot z rozdzielonym AF i migawką bo moje wcześniejsze body tego nie miało.
    Powiedz mi w jaki sposób miałoby mi to pomóc bo nie bardzo rozumiem. Do tej pory po wciśnięciu spustu do spodu wyzwolenie następowało po ułamku sekundy. Z doświetlaczem działa to natychmiast. Jakim cudem dodatkowy przycisk przyśpieszyłby to?

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Każdy wie, że kiedy "jest tak ciemno że nieraz w wizjerze ledwo co widzę", to są to warunki ekstremalne. W takim razie zupełnie nie rozumiem, dlaczego zamiast inwestować kupę kasy w nowe wynalazki Canona, nie używasz sprzętu który od dawna oferuje wspomaganie AF z body..? No i posiadasz Mk1 doskonale dające radę w takich warunkach - Ty nie potrzebujesz Mk3.
    Dlaczego doświetlacz na body jest lepszy od doświetlacza w lampie??
    A mkIII kupiłem bo mk I ma około 200tyś klatek i notoryczny front focus, ponadto od około 2 miesięcy coś stało się z buforem i niezależnie od karty zapisuje strasznie długo. Po prostu się zamula. Nie chcę robić offtopa ale może ktoś się z tym spotkał?
    Ponadto z nadejściem mk III wiązałem wielkie nadzieje na jeszcze większy komfort związany z AF.

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    teraz link działa, a na 15 zdjęciu jest chyba restauracja stary browar w Tarnobrzegu zgadłem? Na jakim iso mniej więcej robiłeś te zdjęcia. I mam nadzieje, że nie zapomnisz mi przesłać tak jak obiecałeś.
    O ile pamiętam to jest to Wola Ociecka koło Jasła. Na pewno nie zapomnę, już zrobiłem katalog i wrzuciłem tam kilka fot które mogłyby być miarodajne ale cały czas pisze te posty w biegu a chciałby jeszcze wybrać coś z wesel i Ci podesłać.
    Czułości to w przypadku 20D zazwyczaj ISO800, a piątka 1000, 1600 i dwie są chyba na 3200.
    To są stare foty i nie ma tu nic z mkIII.

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Przecież napisał,że i 20D i 5dmkI robią to szybciej, albo inaczej - robią to wystarczająco szybko, aby być użyteczne. Poza tym tu nie chodzi o to w jakim czasie ostrzy mkIII, tylko o to, że 20D i 5DI robi to szybciej, a powinno być dokładnie odwrotnie. Skoro macie inne doświadczenia to może aparat jest po prostu uszkodzony i tyle, ale wciskanie kitu w stylu "zmień sposób fotografowania" bo mkIII jest tak boski, że nie przystoi po prostu zrobić fotkę, trzeba jeszcze odprawić kilka zdrowasiek przed.
    Dokładnie! Nie rozumiem dlaczego muszę zmieniać sposób foce wraz z aparatem. Stare modele dawały rade to dlaczego nowy nie wyrabia?
    Jestem pewny że jest z nim coś nie tak.
    Ostatnio edytowane przez czary44 ; 26-08-2012 o 18:36

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów