Strona 239 z 372 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249289339 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 381 do 2 390 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Bywalec

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Aparat do serwisu koniecznie!
    Minie wam gwarancja na sprzęt a wy dalej będziecie pisać że coś jest nie teges
    5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez raado Zobacz posta
    Aparat do serwisu koniecznie!
    Minie wam gwarancja na sprzęt a wy dalej będziecie pisać że coś jest nie teges
    Tak zrobię to już postanowiłem. Problem w tym że zwyczajem Panów z Żytniej, sprawdzą na pięknym krzyżyku w pięknym światełku i wyjdzie że AF jest rakieta. Odeślą mi i tylko stracimy czas.
    Ułomność tego AF można zauważyć dopiero w ciemnym pomieszczeniu, w półmroku. Np sali weselne w której świecą się tylko kinkiety i świece na stołach. Wiele razy fociłem tam starą piątką i nie psioczyłem.

No nic skończy się pewnie wycieczką do Wawy i gorgoleniem się z nimi. Nie wiem jak im udowodnię to, bo musieliby mi udostępnić pomieszczenie, w którym panuje półmrok, by to zaprezentować. Myślę czysto praktycznie, po prostu wiem jak z nimi jest, byłem tam kilka razy skalibrować AF w starej piątce i innymi sprawami w 20D (czysto eksploatacyjnymi jak spust i migawka).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    oczywiście chodziło o warunki oświetleniowie
    I dalej nie ma tam nic o tym że "sprzęt ma działać w różnych warunkach" jak byłeś łaskaw napisać wyżej - do tego się odniosłem. Reszta to już Twoja interpretacja - i wiara że urządzenia techniczne nie mają ograniczeń - doświadczenie uczy że całkowicie bezpodstawna.

Cytat Zamieszczone przez czary44 Zobacz posta
    Nie wiem czy masz za zadanie cytować instrukcje w której producent zabezpiecza się przed wszystkim aby uniknąć problemów później z gwarancją czy po prostu masz za zadanie pisać rzeczy oczywiste. Nikt nie pisze tu o używaniu nowej piątki pod wodą i nikt nie bije piany. Rzecz jest oczywista AF powinien działać w każdych warunkach bo producent podaje jego zakres działania. W nowej piątce masz od -2 do 18 EV w starej od -0,5 do 18 EV.
    Oczywiście że bijesz pianę bo z tego co piszesz wynika, że problem który masz nie rozwiązał się poprzez napisanie tylu postów. Być może masz zepsuty aparat i rozwiązaniem jest serwis,

Z pewnością nim usunąłeś moją stroną z drugiego postu mogłeś zobaczyć jaką fotografię wykonuję.
    Nie usuwałem żadnej strony, a jedynie link do zdjęć z Twojej strony bo był niezgodny z regulaminem forum.

Tak się składa że od lata focę mało statyczne sytuacje i nie miałem problemu ze starszymi modelami aparatów więc nie rozumiem dlaczego podejrzewasz błąd w obsłudze.
    Cóż najwyraźniej niektórzy muszą dotknąć by uwierzyć.
    To nie sprawa podejrzeń tylko skoro Twój przypadek jest odosobniony to taka możliwość nasuwa się z automatu.

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Na to nie musi być ustawa. Warunki techniczne sprzętu w instrukcji obsługi jasno mówią co sprzęt potrafi robić i w jakich warunkach.
    Na stronie 373 instrukcji pisze m.in: Zakres jasności ogniskowania:Od -2 do 18EV (dla środkowego punktu AF przy f/2,8 przy temp.23 C,ISO 100).Jeżeli AF nie spełnia wymagań w takich warunkach tzn,
    Znaczy się jakich wymagań nie spełnia? To jest jedna cyferka według tego to może ostrzyć pięć godzin ale jak wyostrzy to znaczy że jest OK?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Dyskusja przeszła nam z " 5d m III w praktyce "na osoby dyskutujące". Poczyściłem.Proponuję wrócić do tematu.
    Aparat jest stosunkowo nowy i uwagi na jego temat bardziej czy mniej trafne są niewatpliwie interesujace.
    Personalne kłótnie IMHO nie.Szkoda czasu.

Dopiero zaczyna

Widzę że na tym forum nie dyskutuje się z administratorami.

Nie chcę być nie uprzejmy i proszę tego nie odbierać ad preson ale widzę że jesteśmy prostowani dziwnymi argumentami:

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Znaczy się jakich wymagań nie spełnia? To jest jedna cyferka według tego to może ostrzyć pięć godzin ale jak wyostrzy to znaczy że jest OK?
    Czy chodzi nam o to by sprzęt ostrzył 5 godzin?
    Każdy wie że nie o to chodzi!

Tak jak poprzednio napisałem, jeśli jeszcze będę mógł to napiszę tylko jak rozwiązałem swoją sprawę.
    Miłego weekendu!

Uzależniony Awatar kaindox

Czy chodzi nam o to by sprzęt ostrzył 5 godzin?
    W specyfikacji masz podane że sobie poradzi i nigdzie nie jest napisane w jakim czasie to zrobi.
    Fakt faktem jeśli odstaje czasem reakcji od innych egzemplarzy to masz prawo się wkurzać i pisać że jak to zwykle bywa pierwsze egzemplarze produkcyjne cierpią na choroby wieku dziecięcego. Oczywiści pod warunkiem że taki stan rzeczy nie wynika z braku umiejętności czytania instrukcji ze zrozumieniem (ale takiego scenariusza nie zakładam).
    Jest różnica między "5d III sobie nie radzi" a "mój egzemplarz sobie nie radzi".

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    jeśli odstaje czasem reakcji od innych egzemplarzy to masz prawo się wkurzać/.../Jest różnica między "5d III sobie nie radzi" a "mój egzemplarz sobie nie radzi".
    ...tym bardziej,że jest to chyba jak dotąd jedyny tak opisany przypadek - nie ma co bić piany dopóki nieznana jest opinia serwisu,do którego ma trafić...

--- Kolejny post ---

Problem w tym że zwyczajem Panów z Żytniej, sprawdzą na pięknym krzyżyku w pięknym światełku i wyjdzie że AF jest rakieta. Odeślą mi i tylko stracimy czas.
    Ułomność tego AF można zauważyć dopiero w ciemnym pomieszczeniu, w półmroku. Np sali weselne w której świecą się tylko kinkiety i świece na stołach. Wiele razy fociłem tam starą piątką i nie psioczyłem.

No nic skończy się pewnie wycieczką do Wawy i gorgoleniem się z nimi. Nie wiem jak im udowodnię to, bo musieliby mi udostępnić pomieszczenie, w którym panuje półmrok, by to zaprezentować. Myślę czysto praktycznie, po prostu wiem jak z nimi jest, byłem tam kilka razy skalibrować AF w starej piątce i innymi sprawami w 20D (czysto eksploatacyjnymi jak spust i migawka).
    Jeśli tak będzie,to mamy dział "Autoryzowany Serwis Canon - CSI FOTO I VIDEO" gdzie będzie można opisać takie działania i podjąć z tym Serwisem polemikę :-?

No i ja się wreszcie doczekałem się swojego 5dmIII.. jako że w torbie mam jeszcze 5dmII i D700 podziele sie moimi spostrzeżeniami co do AF... W szybkości działania pomiędzy mII i mIII nie odczuwam różnicy, co do pewności i celności na środkowym punkcie to samo... na bocznych znaczna poprawa. Jednak porównując do D700 5dmIII zostaje w tyle (szybkość i celność). Dodam że canona pracował z 85L 50 1,4 i 24 1,4 nikon sigma 50 1,4, i 35 1,8G... i może tutaj jeszcze pozostaje kwestia szybkości AF w obiektywach... Jednak zawiodłem się troche bo miałem większe wymagania co do mIII.. Natomiast ergonomia i funkcjonalność nowej 5d bardzo przypadła mi do gustu..

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Ekspresowa wizyta w serwisie i... aparat wrocil z dokladnie takimi samymi przypadlosciami, jak przed.
    Wczesniej trafial idealnie, dzis loteria. 5d3 lezy w torbie. Mk2 w rece. Poooowooli, ale trafia

Na to wygląda że ten typ tak ma... u mnie jak troche gorsze warunki na bocznych to loteria... środkowe trafiają, tak jak w 5dmII, ehh miejmy nadzieje że to wylecza jakimś nowym softem.

Strona 239 z 372 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249289339 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów