Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
A skąd to wiadomo? Byłbym wdzięczny za choćby subiektywną opinię czy jest tak samo na priorytecie wyzwolenia.
To proste, stara piątka podobnie jak 20D nie zrobi zdjęcia, mimo że wciskasz spust do spodu, do puki nie dojedzie i nie wyostrzy (w/g aparatu dobrze) dopiero następuje wyzwolenie migawki.
W 5D mk III w priorytecie ostrości jest identycznie. Natomiast w priorytecie wyzwolenia wciskając spust do spodu mimo że masz rozogniskowany obiektyw to on wyzwala migawkę. Aby zrobić poprawne zdjęcie (czyt. ostre) musisz nacisnąć spust do połowy, poczekać na potwierdzenie i następnie docisnąć.
Od tego momentu jeżeli obiekt lub Ty się nie przemieszcza możesz dociskać do spodu i wyzwolenie będzie natychmiast tylko że ostrość będzie pamiętał to poprzednią.
Krótko ujmując w Priorytecie migawki wyzwoli Ci migawkę w każdej chwili i natychmiast niezależnie od tego czy AF jest na nosie portretowanego czy na płocie z tyłu.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
A probowales podpiac jakiegos jasnego zooma (np. 24-70 albo 70-200)? Pytam, bo ja widze zdecydowana roznice pomiedzy lapaniem ostrosci w zoomach i eL stalkach na korzysc zoomow - niestety ;-)
Próbowałem, pożyczałem 70-200 2,8 IS. Działał szybko w dobrych i średnich warunkach w złych nie miałem możliwości sprawdzić.
Problem w tym znowu że na krótkim końcu ładnie trafiał a na długim różnie z tym było. No ale to szkło kupił kolega na allegro i nie wiadomo co ono przeszło a on na nim filmuje więc ma w d... AF

Z tym że w moim teście nie ma znaczenia jakie szkła bo te same podpinam do różnych body i te body zachowują się róznie.

Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
może coś w tym jest bo znajomi jak kupowali puszki u sąsiadów zachodnich mieli dużo mniej problemów niż ci kujący u nas w kraju...może to jakich przypadek a może i nie...ja zdecydowałem sie na zakup swojej 5 na zachodzie i nie żałuję bo jak na razie unikam tych wszystkich problemów i mam nadzieje ze unikać bede dalej
Właśnie przypomniałeś mi że 20D kupowałem w Niemczech, a 5D mk I na Jersey w Anglii
Widać zrobiłem błąd kupując nowe 5D w Polsce
Faaaakkkk!!!