Strona 234 z 372 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244284334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 331 do 2 340 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez czary44 Zobacz posta
    Test polegał na rozogniskowaniu do początku skali danego szkła, przyciśnięciu spostu migawki i liczeniu czasu do wyzwolenia migawki.
    Z przykrością muszę poinformować że wszystko było szybsze o około 0,5 sekundy od 5D mkIII !!!
    Z ciekawości, jak technicznie rozwiązałeś jednoczesne naciśnięcie spustu i włączanie stopera oraz wyłączenie go po wyzwoleniu migawki?
    CMEHA - reszta to upgrade

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Początki nałogu Awatar luc_october

Sam przeprowadziłem kiedyś taki test szybkości i wyszło mi na korzyść 5d3. Testowałem nagrywając dźwięk od kliknięcia spustu do wyzwolenia migawki. Po kilku strzałach średnia czasów w 5d3 zauważalnie krótsza.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Testy szybkości AF opublikowane przez Popular Photography (trochę lepszy sprzęt od stopera) wykazały "massive improvement" w porównaniu z Mk ii, chociaż sa szybsze puszki. Pomiary robia w zależności od EV, do -3 chyba.

Więc jeśli wychodzi Ci inaczej, to jest tu jakiś problem chyba nie całkiem ogólny.

Czary44...a może lekko masz zasyfioną matrycę 5dIII i AF nie łapie już tak jak powinien. Nie wiem...
    W nowym 7D miałem taką sytuację, że mi z początku lewy AF bardzo słabo działał i ktoś poradził mi przedmuchać matrycę. Po tym zabiegu zaczął działać tak jak powinien...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    z początku lewy AF bardzo słabo działał i ktoś poradził mi przedmuchać matrycę. Po tym zabiegu zaczął działać tak jak powinien...
    Matrycę czy czujniki AF?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Miałem dwie różne puszki 5DI. W jednej AF był tragiczny, ciągłe błędy. Druga puszka jest ze mną wciąż, zero większych problemów. Wszystko wskazuje, że w tej kwestii nic się w korporacji nie zmieniło i kontrola jakości nadal jest nieopłacalna. Z biegiem czasu podtrzymuję tym bardziej moje wcześniejsze twierdzenia o nienormalnej cenie 5DIII.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Matrycę czy czujniki AF?
    Ja tam nie wiem gdzie sa czujniki ale jak moj dees, ktory trafial idealnie i czybko nagle zaczal nietrafiac na kazdym ze szkiel, to przedmuchalem i lustro i matryce i od razu wrocilo wszystko do normy. Jednak jak wiesz gdzie sa dokladnie te czujniki, ktore nalezaloby przeczyscic, to powiedz koledze - nie bedzie szukac ;-)

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Z ciekawości, jak technicznie rozwiązałeś jednoczesne naciśnięcie spustu i włączanie stopera oraz wyłączenie go po wyzwoleniu migawki?
    Mam dwie ręce A poza tym różnica jest tak wyraźna że każdy kto był przy mnie podczas tego testu, a powtarzałem go, mówił że słyszy ile schodzi przejście skali do strzału. To jest wyraźne jeśli tylko warunki są na tyle kiepskie że można to w ogóle zauważyć.

Po przebiegu skali AF w starych piątkach od razu jest strzał, a w nowej piątce robi jakiś przestój, nie wiem czy na kawe czy na co...? Następnie po tej przerwie trwającej około pół sekundy wyzwala migawkę.

Thomason2005, ta piątka nie może być brudna bo jest nowa ma 3 tygodnie. Ponadto matryca nie ma nic wspólnego z ostrzeniem. Jedyne co może być brudne to czujniki AF lub jedno z luster. Jeśli nie zabrudzili tego na taśmie montażowej to jest czyste

pan.kolega, mam nadzieje że to problem "nie całkiem ogólny" bo to znaczy że może uda mi się naprawić ją albo kupić lepszy egzemplarz Choć zastanawia mnie dlaczego kolegi 5d mkIII który pożyczyłem do tego test robi dokładnie to samo i kolega też miał podobne spostrzeżenia (wcześniej używał mkII), to on zaproponował mi polubienie trybu Servo i dzięki niemu mogę co sobotę robić ostre fotki do kotleta

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez czary44 Zobacz posta
    Choć zastanawia mnie dlaczego kolegi 5d mkIII który pożyczyłem do tego test robi dokładnie to samo i kolega też miał podobne spostrzeżenia...
    Moze to samo zrodlo pochodzenia (czyt. sklep)? ;-)

Strona 234 z 372 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244284334 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów