Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Mam pytanie do posiadaczy 5D III, czy AF jest dużo czulszy w ciemnych warunkach od 5D II? Dokładniej chodzi mi o to, że robiąc 5D II z szarym filtrem lub faderem, o AF można pomarzyć (nawet centralny punkt gdzieś łapie ale rzadko tam gdzie trzeba). Bez tego filtra 5D II trafia bardzo dobrze, no ale pracując z lampami trzeba sobie jakoś radzić
    Najtańszą opcją pewnie będzie kupno wyzwalaczy z HSS.
    Nie wiem jak inni ale ja z czułością AF w złych warunkach oświetleniowych nie mam problemów. Filtrów na razie nie używam to się nie wypowiem na ten temat. Teoretycznie system AF powinien działać przy świetle księżyca według Canon-a (-2EV) . Poniżej wrzucam kilka sampli z wczorajszych Mistrzostw Europy w Four Crossie na ISO 10 tyś (pierwsze dwa zdjęcia) i 12800 f/1.2 (pozostałe dwa) (generalnie nie musiałem aż tak bardzo podbijać ISO, ale chciałem przetestować i na moje oko wygląda to mniej więcej jak ISO 1600 i 3200 z 7D ) Może nie jest to światło księżyca bo tor był jednak oświetlony kilkoma lampkami (podobno jedyny taki tor w Polsce do tego sportu), lecz nie zmienia to faktu, że była to już ciemna noc! Wszystkie zdjęcia to jpeg prosto z puszki i z góry sorki, że takie ciemne, ale tak tam po prostu było na tym torze Robione były w trybie AI Servo (tryb uniwersalny). Jak będę miał chwilę to wrzucę jakąś serie kilku zdjęć wraz z cropami.

Mistrzem Europy został Szwed z pierwszego zdjęcia. Polacy doszli tylko do ćwierćfinału w którym zaliczyli gleby! Czechom też nie poszło tak jakby chcieli, choć dominują w tym sporcie.

Proponuję kliknąć na większy rozmiar i powiększyć lupką, żeby nie było przeskalowania.

Pozdrawiam!

Ostatnio edytowane przez lazy13bones ; 19-08-2012 o 11:49

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów