Strona 223 z 372 PierwszyPierwszy ... 123173213221222223224225233273323 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 221 do 2 230 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Czy taka dynamika przełoży się na zdolność do rejestracji przejść tonalnych np. na niskich iso? Jak sprawa w tej sytuacji wygląda w porównaniu do Nikona D800 lub D800e? Chodzi tu szczególnie o obraz rejestrowany na niskim iso - zdjęcia architektury lub krajobrazu.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Do tej pory "olewałem" DPP, stosowałem LR do wywoływania RAW
    Teraz jednak przekonałem się, że DPP jako wywoływacz RAW i LR w tej roli to dwie rózne bajki.
    Z DPP to nie tylko własności samej matrycy.

Przy rozważaniu jakości zdjęc trzeba chyba uściślić jaką metodą się uzyskuje wynik

jp

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jeju Zobacz posta
    Canon nie posiada dużej szybkostrzelności i zbyt wielkiego bufora, bardzo mocno uczulam na karty pamięci – powinny mieć jak najwyższe transfery jeśli chcemy korzystać ze zdjęć seryjnych w RAW.

Nie miałem możliwości przetestowania nowej lampy, ale należy pamiętać że Canon wprowadził pewne modyfikacje przy wyzwalaniu światła przez stopkę systemową dlatego warto przed zakupem akcesoriów pochodzących od firm trzecich dobrze sprawdzić czy będą kompatybilne.
    Co do buforowania RAW w seriach, na moje potrzeby dotychczas wystarcza CF Sandisk Extreme 60MB/s, a nie jest to najszybsza karta. Co ciekawe, rzeczony CF zapisuje szybciej niż na SD Sandisk Extreme Pro 95MB/s. Testy w sieci natomiast pokazują że d800 pod tym względem zalicza lekką wpadkę. Coś tak, jakby nie dostosowano wydajności bufora do wielkości produkowanych plików.

Jeśli chodzi o lampy, to z Metz 58 AF-2 w pełni się komunikuje. Z Yongnuo YN 560 również . Wyzwalacze TTL Pixel Knight kompletnie odmówiły współpracy (producent cały czas deklaruje współpracę z korpusami z serii 5D, więc złożyłem reklamację). Tymczasem zakupiłem na szybko najprostsze chińczyki, które współpracują bez problemu, co oczywiste .

Coś już napisał

Jestem ciekaw czy ci wszyscy prof foto pstrykający 5dmk3 też mają takie problemy? Czy przeszli na Nikona?
    Po Olimpiadzie widac, że canon -sponsor daje sobie radę i fotografowie robią zdjęcia 5dmk3 .Może nie jest aż tak żle ?

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Raczej mieli już szklarnię i nie warto przesiadać się

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    Jestem ciekaw czy ci wszyscy prof foto pstrykający 5dmk3 też mają takie problemy? Czy przeszli na Nikona?
    Po Olimpiadzie widac, że canon -sponsor daje sobie radę i fotografowie robią zdjęcia 5dmk3 .Może nie jest aż tak żle ?
    Po pierwsze Canon nie jest sponsorem IO. Chyba pomyliło Ci się z Euro

Po drugie reporterzy na takiej imprezie raczej nie korzystają z 5dIII. Tam co najmniej w 90% korzysta się z serii 1d

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    Tzn. jakie konkretnie problemy masz na myśli? 5DMk3 jest obiektywnie patrząc dobrym aparatem do fotografowania. Guziki się psują i w samolotach i w żelazkach. Guzik się wymienia i leci się dalej . W moim Mk3 wszystkie guziki działają bez zarzutu, ale jakby się któryś zepsuł, to oddałbym do naprawy gwarancyjnej w serwisie.
    Co do zawodowego fotografowania sportu, to do tego powinno się używać Canona z cyfrą "1" w nazwie. Wtedy dopiero można uczciwie narzekać na bufor czy tam coś .

Początki nałogu

Da radę robić tym aparatem IRenki.

filtr Hoya R72
    obiektyw C24-105 f4L IS (brak flar :razz
    czas 54s
    f9
    ISO 800

CMEHA - reszta to upgrade

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

hdr z ręki
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Jak to zdjęcie wygląda bez hdr ??

I najważniejsze dla mnie pytanie, czy 5dmk3 produkuje ładne kolorki prosto z puszki, czy trzeba obrabiać ??
    Mam 5dmk1 i zdjecia prosto z puszki maja takie kolorki, że nic ale to nic nie trzeba ruszać.
    Wcześniej miałem 30d i tam nie szło oglądać fotek bez poprawy w sofcie, nie chciałbym, nawet za cenę af wracać do obowiązku obróbki fotek ....

Strona 223 z 372 PierwszyPierwszy ... 123173213221222223224225233273323 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów