Cytat Zamieszczone przez jeju Zobacz posta
Canon nie posiada dużej szybkostrzelności i zbyt wielkiego bufora, bardzo mocno uczulam na karty pamięci – powinny mieć jak najwyższe transfery jeśli chcemy korzystać ze zdjęć seryjnych w RAW.

Nie miałem możliwości przetestowania nowej lampy, ale należy pamiętać że Canon wprowadził pewne modyfikacje przy wyzwalaniu światła przez stopkę systemową dlatego warto przed zakupem akcesoriów pochodzących od firm trzecich dobrze sprawdzić czy będą kompatybilne.
Co do buforowania RAW w seriach, na moje potrzeby dotychczas wystarcza CF Sandisk Extreme 60MB/s, a nie jest to najszybsza karta. Co ciekawe, rzeczony CF zapisuje szybciej niż na SD Sandisk Extreme Pro 95MB/s. Testy w sieci natomiast pokazują że d800 pod tym względem zalicza lekką wpadkę. Coś tak, jakby nie dostosowano wydajności bufora do wielkości produkowanych plików.

Jeśli chodzi o lampy, to z Metz 58 AF-2 w pełni się komunikuje. Z Yongnuo YN 560 również . Wyzwalacze TTL Pixel Knight kompletnie odmówiły współpracy (producent cały czas deklaruje współpracę z korpusami z serii 5D, więc złożyłem reklamację). Tymczasem zakupiłem na szybko najprostsze chińczyki, które współpracują bez problemu, co oczywiste .