Strona 219 z 372 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221229269319 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 181 do 2 190 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Dopiero zaczyna Awatar luc
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

W przypadku gotówki pomyślałbym o zakupie w Euro przez ich sklep www - przy płaceniu przez Alior Sync dochodzi 5% zwrotu, więc 600 pln zostaje w kieszeni.
    'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
    Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

Początki nałogu

zgadzam się z tym tylko że akurat mowa była o body 5DIII w sklepie euro, który na raty kosztuje tyle samo co za gotówke. A zobacz jak są inne ceny w sklepie euro sprzetu foto obiektywów np. to już raty są wliczone w produkt i wychodzi więcej o nawet 1500 zł niż by brać za gotówke. To się zgadzam raty są w liczone w sprzęt to jest normalne i każdy chyba rozsądny człowiek o tym wie i na to trzeba uważać dużo osób się na to nabiera nie przeliczając sobie tego nawet.

Początki nałogu

Czy ktoś z was próbował strzelać w Live View przez oprogramowanie Canona? Mi się za każdym razem wiesza i nie mogę wyjść z programu, na korpusie cały czas informacja "busy".
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No to jest bardzo dobra wiadomość. Tym bardziej, że zmiana nazwy jest bezpłatna i załatwia się to jednym drukiem.
    Ale to też może zależeć od sklepu i ich wewnętrznych zasad. W MM tak jest ale np. w Euro RTV może nie koniecznie? Bo chyba nie jest to ustalone prawnie, prawda?
    Dz.U.2011.68.360
    rozporządzenie z dnia 28 marca 2011 r.
    Zwrot podatku niektórym podatnikom, wystawianie faktur, sposób ich przechowywania oraz lista towarów i usług, do których nie mają zastosowania zwolnienia od podatku od towarów i usług.
    § 15. 1. Nabywca towaru lub usługi, który otrzymał fakturę lub fakturę korygującą zawierającą pomyłki dotyczące jakiejkolwiek informacji wiążącej się zwłaszcza ze sprzedawcą lub nabywcą lub oznaczeniem towaru lub usługi, z wyjątkiem pomyłek w pozycjach faktury określonych w § 5 ust. 1 pkt 6-12, może wystawić fakturę nazwaną notą korygującą.

Mówiąc krótko jest paragraf na to :grin: Eentulanie wystawca faktury zawsze może wystawić fakturę korygującą na dane nabywcy.
    CMEHA - reszta to upgrade

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hercle Zobacz posta
    Raty 0% są możliwe do wzięcia też na określonych zasadach tj. 10 rat dla MediaMarkt, 4 raty dla Media Expert lub inne zasady aktualnej promocji. Wszelkie inne ilości rat są normalnie oprocentowane i to oprocentowane stawką złodziejską.
    Nie wiem skąd masz takie, informacje. Ja sprzęt o wartości ok. 2 tys. wziąłem na 15 rat, a mogłem max. na tyle, na ile aktualnie była promocja. Było to pół roku temu. Kwestia faktury była przy wyborze rat tematem drugorzędnym, który obsługę banku w ogóle nie interesował.

Wysłane via Tapatalk z Galaxy S+
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 20-07-2012 o 05:32

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Nie wiem skąd masz takie, informacje.
    "rozeznawałem się w temacie ostatnio przymierzając się do zakupu."

Takie były możliwości we wspomnianych sklepach na moment zakupu (miesiąc temu). Myślę, że ilość rat na jaką można rozłożyć spłatę to kwestia zależna od promocji na daną chwilę.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Czy ktoś z was próbował strzelać w Live View przez oprogramowanie Canona? Mi się za każdym razem wiesza i nie mogę wyjść z programu, na korpusie cały czas informacja "busy".
    Noo, ja sprawdzałem. Bezproblemowo działa u mnie na Win7/64 zarówno 5D3 jak i 550D. Wszystko, włącznie z uruchamianiem LV, ostrzeniem, ustawianiem WB, filmowaniem i jakimiś jeszcze ustawieniami aparatu robiłem z poziomu komputera - bez dotykania body. Po prostu łączę aparat z kompem przez usb i włączam go (aparat). Reszta w EOS Utility.

Przy testach AFa w gorszym oświetleniu zauważyłem, że Servo ma problemy żeby ustawić ostrość, ale jak się przestawi na One Shot to skuteczność znacznie się zwiększa. Zauważyliście podobną zależność?

Początki nałogu

OK. Dzięki. U mnie w końcu też zaczęło działać, nie wiem czego to była kwestia.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Czy w 5dIII jest opcja przełączenia się w tryb Crop ? jak w D800 w DX ?

Strona 219 z 372 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221229269319 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów