Strona 218 z 372 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 171 do 2 180 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Uzależniony

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Kochani Mam pytanie odnośnie współpracy z 5D mkIII YongNuo ST-E2 oraz Pixel Knight TR-332. Wstępne próby wykazały brak synchronizacji błysku. Z góry dziękuję za Wasze opinie w tej sprawie, może ktoś próbował zgrać ww. sterowniki z 5D mkIII?
    Mam Knight'y i nie banglają z Mk3 - po wciśnięciu spustu do połowy, zapala się na stałe niebieska dioda, która normalnie sygnalizuje miganiem, że jest komunikacja z odbiornikiem (na innym body). Z tym, że moje Knight'y nie miały w ogóle opcji 5d, mimo że wg. instrukcji powinna być. Rozmawiałem dziś ze sprzedawcą w sklepie w którym je kupiłem i poradził mi żebym oddał na reklamację z tego powodu. Tak zrobię i serwisant/producent jakoś się będzie musiał ustosunkować do tej niezgodności. Może coś nowego z tego przy okazji wyniknie. A jak nic nie wyjdzie to po prostu wystawię gdzieś na sprzedaż, mam je w idealnym stanie.

Taka reklamacja na pewno zostanie uznana. Ja też reklamowałem knighty z powodu braku współpracy z 5d mkI (na mk II działały bez problemów)- no i miałem do wyboru gotówka lub zamiana na pixel king. Wziałem pixel king i współpracują idealnie z mk I oraz II (podobno również z mk III) - żadny zawiech i do tego mają wspomaganie AF.

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Mam Knight'y i nie banglają z Mk3 - po wciśnięciu spustu do połowy, zapala się na stałe niebieska dioda, która normalnie sygnalizuje miganiem, że jest komunikacja z odbiornikiem (na innym body). Z tym, że moje Knight'y nie miały w ogóle opcji 5d, mimo że wg. instrukcji powinna być. Rozmawiałem dziś ze sprzedawcą w sklepie w którym je kupiłem i poradził mi żebym oddał na reklamację z tego powodu. Tak zrobię i serwisant/producent jakoś się będzie musiał ustosunkować do tej niezgodności. Może coś nowego z tego przy okazji wyniknie. A jak nic nie wyjdzie to po prostu wystawię gdzieś na sprzedaż, mam je w idealnym stanie.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez skydiver Zobacz posta
    Taka reklamacja na pewno zostanie uznana. Ja też reklamowałem knighty z powodu braku współpracy z 5d mkI (na mk II działały bez problemów)- no i miałem do wyboru gotówka lub zamiana na pixel king. Wziałem pixel king i współpracują idealnie z mk I oraz II (podobno również z mk III) - żadny zawiech i do tego mają wspomaganie AF.
    Twój przypadek jest przecież uznaniem reklamacji - sam również chętnie powybierałbym miedzy gotówką a Pixel-Kingami, ze wskazaniem na te drugie . Ja potrzebuję działające wyzwalacze, a nie wojenkę z dystrybutorem, więc liczę że dojdziemy do porozumienia.

Uzależniony

No to się popisałem czytaniem ze zrozumieniem . Dodałem sobie "nie" do pierwszego zdania Twojej odpowiedzi. W takim razie z Twoim poparciem, tym bardziej liczę na sensowne załatwienie sprawy.

Ooo, już się nie łączą posty automatycznie, a nie mogłem już edytować poprzedniego.
    Ostatnio edytowane przez Kuba1 ; 18-07-2012 o 22:37 Powód: powód oczywisty ;)

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez skydiver Zobacz posta
    Wziałem pixel king i współpracują idealnie z mk I oraz II (podobno również z mk III) - żadny zawiech i do tego mają wspomaganie AF.
    Z mk III Kingi działają bez zarzutu
    5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Było dziesiątki razy na tym forum. Raty 0% dotyczą tylko osób prywatnych więc nie dostaniesz faktury na firmę, albo nie dostaniesz rat 0% tylko normalnie oprocentowane.
    A nie do końca prawda. Dostanie się fakturę na firmę przy ratach 0% jeśli nazwisko kupującego jest w nazwie firmy. Kupowałem tak tablet na raty i ponieważ spełniam ten warunek - dostałem fakturę w MM bez problemu.

Wysłane via Tapatalk z Galaxy S+

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Dokładnie tak. Kolega ze 2 lata temu kupował na raty Mk II i oczywiście dostał fakturę na DG.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Kiedys nie bylo problemu sprzedac na raty i wystawic faktury - sam tak robilem pracujac w FJ. Z tego co wiem obecnie nie ma juz takiej mozliwosci. Glupie, bo niby sprzedawca nie moze odmowic wystawienia faktury ..

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    A nie do końca prawda. Dostanie się fakturę na firmę przy ratach 0% jeśli nazwisko kupującego jest w nazwie firmy. Kupowałem tak tablet na raty i ponieważ spełniam ten warunek - dostałem fakturę w MM bez problemu.

Wysłane via Tapatalk z Galaxy S+
    No to jest bardzo dobra wiadomość. Tym bardziej, że zmiana nazwy jest bezpłatna i załatwia się to jednym drukiem.
    Ale to też może zależeć od sklepu i ich wewnętrznych zasad. W MM tak jest ale np. w Euro RTV może nie koniecznie? Bo chyba nie jest to ustalone prawnie, prawda?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Nie ma problemu z zakupem na raty i wystawieniem faktury w MediaMarkt i Media Expert - rozeznawałem się w temacie ostatnio przymierzając się do zakupu. W Euro AGD natomiast nie wystawią faktury do zakupu na raty.

Inna kwestia to to, że ceny mają złodziejskie. Te 0% należałoby rozumieć na zasadzie "koszty rat wliczamy w cenę sprzętu". Raty 0% są możliwe do wzięcia też na określonych zasadach tj. 10 rat dla MediaMarkt, 4 raty dla Media Expert lub inne zasady aktualnej promocji. Wszelkie inne ilości rat są normalnie oprocentowane i to oprocentowane stawką złodziejską. W moim przypadku przy zakupie aparatu za 13,5tyś. łączna kwota spłaty wynosiła 23tyś! Do tego powyżej jakiejś kwoty konieczne jest wykupienie ubezpieczenia. Zaiste nie dla idiotów... Lepszym rozwiązaniem jest wzięcie kredytu gotówkowego u "Chucka Norrisa". Oczywiście doliczą swoje opłaty (~15% dla 36 rat) ale da się z tym żyć.

Strona 218 z 372 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów