no właśnie, strasznie drogi ten nowy system canona. fajny, ale IMHO za drogi.
natomiast studyjną możesz zawsze odpalić błyskiem ustawionym gdzieś w kącie na 1/128.
ja w ogóle ze studia wywaliłem wszystkie radiówki i kable i odpalam studyjne lampą na sankach, palnik w tył albo w górę - dzięki temu mam wspomaganie AF, bo przy samych pilotach czasami dość ciemno jest. dla mnie porażka, że nowy nadajnik nie ma wspomagania AF jak stary ST-E2.![]()
pozdro.,
m.
KAM-Arte
w plener to już nie będą lampy studyjne tylko plenerowe.
wtedy "bele-jaki" chińczyk radiowy i w drogę.
niemniej jednak OIDP z jakimiś RF-602 czy czymś innym był na 5D2 problem - wpięte w stopkę zakłócały pracę matrycy i na zdjęciach pojawiały się czasami szlaczki - ciekawe czy z 5D3 też to może się zdarzyć? :neutral:
pozdro.,
m.
CMEHA - reszta to upgrade
Panowie - offtop do 5 D Mark III już sie zrobił totalny....
Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 | | PC
Pentax MX | Takumar 50/1.4 |
W sumie to może drogi, ale chyba nie wyjdzie drożej niż pockety tak coś mi się wydaje. Dla mojego zastosowania myślałem najpierw o dwóch 580 + 2x tt5i na body tt1. lampy to około 1700zł sztuka, tt5 950zł sztuka, tt1 850 sztuka. Całość wychodzi około 6150zł
A lampy 600 po 2500zł + nadajnik na body 1100zł = 6100zł
Cena taka sama tylko co będzie jak plenerową lampe ktoś by chciał do tego zestawu. Jak tu ją odpalać.....
Rozumiem, że tylko PW z TTL nie działają z 5d3?
5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4