Strona 200 z 372 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 991 do 2 000 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kordian1000 Zobacz posta
    dzieki za szybką odpowiedz , co na to inni koledzy ?
    Jak na poczatek kup c 24-70 wraz z c 70-200 2.8 ,bedziesz mial spory zakres ogniskowych i bardzo uniwersalny,popracujesz i zobaczysz czy ci jeszcze czegos brak czy ci w zupelnosci wystarcza,z samym body MKIII bedziesz mial sporo zabawy zanim je do konca poznasz .
    Polecam foto ivy zadzwon do nich i sie dowiesz co i za ile tylko nie pisz maili...

Domyślnie

Powitać ponownie, macie racje 27-70 będzie lepszym wyborem, zaczynam przeglądac wątek o doborze szkieł ale tutaj już mi rozwialiście wątpliwośći ( brałem to pod uwagę od samego początku, jednakże nie ma to jak potwierdzenie od doświadczonych kolegów , proszę o podpowiedzi oraz info osób które posiadają juz 5DIII - gdzie i za ile zakupili swoje body, czy tylko ivy i cyfrowe ? czy może ktoś cos jeszcze polecić ? Chciałbym dodać że w poprzednim moim poście wypowiedź o wadach fabrycznych przez sprzedawcę dotyczyła sklepu w Londynie , czy może ktoś to skomentować ? Zastanawiam się czy kupować już czy może poczekać na nowszą sprzedawaną serię pozbawioną wad ?? nie spieszy mi się, a sporo nauki przede mną, ale jestem strasznie napalony i nie mogę wytrzymać Panowie doradźcie , please !!

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...ale jestem strasznie napalony i nie mogę wytrzymać ...
    Nie hamuj popędu tylko kupuj
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie

Powitać ponownie, macie racje 27-70 będzie lepszym wyborem, zaczynam przeglądac wątek o doborze szkieł ale tutaj już mi rozwialiście wątpliwośći ( brałem to pod uwagę od samego początku, jednakże nie ma to jak potwierdzenie od doświadczonych kolegów , proszę o podpowiedzi oraz info osób które posiadają juz 5DIII - gdzie i za ile zakupili swoje body, czy tylko ivy i cyfrowe ? czy może ktoś cos jeszcze polecić ? Chciałbym dodać że w poprzednim moim poście wypowiedź o wadach fabrycznych przez sprzedawcę dotyczyła sklepu w Londynie , czy może ktoś to skomentować ? Zastanawiam się czy kupować już czy może poczekać na nowszą sprzedawaną serię pozbawioną wad ?? nie spieszy mi się, a sporo nauki przede mną, ale jestem strasznie napalony i nie mogę wytrzymać Panowie doradźcie , please !!
    Zwykle " ma się" jakiś obiektyw podstawowy, który słuzy najczęściej, który zabierasz gdy musisz/możesz wziąć tylko jeden.
    Dla mnie jest to 24-105/4 IS L, ten jest przypięty "na stałe", z tym chodzę w dzień po mieście, w górach itp.
    A inne dopinam gdy potrzeba, krajobraz, nocne, "ciasna" architektura, sport itp.

jp

Domyślnie

Jacek, kupie na pewno to już postanowione zdecydowane , tylko nie chce kupić puszki z pierwszej serii , wiesz jak jest....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Janek też tak myślałem, jednakże pozostanę przy 24-70 , ew dorzuce 17-40 jak zabraknie... ale Panowie czekam na info od kolegów którzy zakupili 5DIII , (nie mówmy już o szklarni , bo zaraz beda upomnienia aby trzymac się wątku ) tylko o zakupie podstawowego fundamentu jakim jest ta udoskonalona puszka, Z niecierpliwością czekam na podpowiedzi kolegów ktorzy juz nabyli : gdzie kupili, co polecają , z kim najlepiej deal-ować.
    Ostatnio edytowane przez kordian1000 ; 10-06-2012 o 17:08 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar Docsbo

Domyślnie

Z tego co piszą na Canon Digital Photo Forum to 5DIII z seryjnym xxxxx3xxxxxx nie ma już błędu z "przeciekami" światła...

mój też ma taki serial i miał firmware 1.1.2

Więc takiego szukaj.... :-D
    Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 |  | PC
    Pentax MX | Takumar 50/1.4 |

Domyślnie

Docsbo : dla Ciebie BROWAR !!! tego oczekiwałem, kiedy dokonywałeś zakupu ? zerkne na podany link, pozdro,

Coś już napisał Awatar Docsbo

Domyślnie

Docsbo : dla Ciebie BROWAR !!! tego oczekiwałem, kiedy dokonywałeś zakupu ? zerkne na podany link, pozdro,
    Spoko :-P, najpierw potwierdź to (i każdą inna informację z dowolnego forum :rolleyes niezależnie - to tylko forum...

...ale jest potwierdzenie na stronie Canon USA:

"Affected Product
    Canon EOS 5D Mark III Digital SLR Camera
    *Products whose sixth digit in the serial number is 1 or 2 are affected.
       For example, “xxxxx1xxxxxx” or “xxxxx2xxxxxx” ([x] represents any optional number.)"

Ja kupowałem 2 tyg. temu...
    Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 |  | PC
    Pentax MX | Takumar 50/1.4 |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ponieważ nowy AF w MARK III jest dosyć obszerny szukałem jakiegoś przewodnika i
    znalazłem coś takiego
    http://downloads.canon.com/CDLC/EOS_..._June_2012.pdf
    może się komuś przyda.
    Pzd

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

kordian1000 Ja kupowałem w piątek u cyfrowych i to nowa seria już była więc nie stresuj się i kupuj ;-) Na promocje to nie licz bo to nowość więc zapłać normalnie i nie szukaj promocji. Obiektyw to 70-200 II super wybór, ale 24-70 to nie kupuj jak zaraz będzie II wersja tego obiektywu. Choć w sumie to nie wiadomo czy cena nie będzie przegięta. Na szybko to ja bym kupił 24-105 i poczekał za ile będzie 24-70 II.

Strona 200 z 372 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów